Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 21:58   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow yeni market arabası markitcart

Yeni market arabası MarkitCart


MarkitCart’ın Türkiye’ye de getirilmesi planlanıyor.



Click the image to open in full size.

Mark Fraser’ın tasarım merakı küçük yaşlarda başlıyor, üniversitede mimarlık eğitimi alıyor. Bu sırada dünyayı keşfetme sevdasıyla pilot oluyor, 35 yaşına kadar pilotluk yapıyor. Derken içindeki yaratıcılık ağır basıyor ve iç mimarlığa geri dönüp yaşam alanları yaratıyor. Tasarım yolculuğu, Avustralya’da bir süpermarketin mimarisini yaptığı sırada market arabalarına olan ihtiyacı fark etmesiyle başlıyor. 1930’lardan beri kullanılan metal alışveriş arabalarına karşı koymaya karar veriyor: "Öncelikle metal araçların kullanımı çok zor. Tekerlekleri sürekli zemine takılıyor. Orta yaşlılar kullanırken belirli sayıda ürünle dolan arabalar ağırlaşarak yorucu oluyor. Otoparklarda çarptığında araçlara zarar veriyor. Ergonomik olmayan tasarımlarıyla bilek ve sırt ağrılarına neden oluyor."

2002’de başlayıp bu sene biten yeni market aracının tasarım süreci hayli yorucu geçiyor. Beş yıl boyunca ailesi de sabırla ortaya çıkacak ürünü bekliyor. Kızı, "Baban ne iş yapıyor" diyen arkadaşlarına durumu anlatmakta zorlanıp "Bir şeyler tasarlıyor işte!" diye cevap veriyor. Eşi bazen ümitsizliğe kapılıp iş ilanlarını göstererek espriler yapmaya başlıyor. Fakat Frasier geri adım atmıyor. Sonunda da market arabası anlamına gelen MarkitCart’ı tamamlıyor.

MarkitCart, 50 araçla ilk kez Avustralya Toy’s’Rus’ta denendi. Fraser "Bir gün bu arabayla Avustralya’daki bir süpermarkete girdim. Kadınlar nereden aldığımı sordu. Çocuklar annelerine biz de o arabadan istiyoruz dedi. O gün bu işi başardığımı anladım" diyor. Yeni Zelanda, ABD ve Avustralya’da çeşitli tasarım ödülleri alan MarkitCart; Avustralya, Yeni Zelanda, Tayland, Tayvan, İzlanda, Ortadoğu, Güney ve Latin Amerika, ABD marketlerinde kullanılıyor.

ÖZEL FREN SİSTEMİ VAR

Ana malzemesi yüzde yüz çevre duyarlı ve tam geri dönüşümlü polüproten. İçi tam doluyken bile kolay kullanılıyor. Güneş ışığını geçirmediği için rengi solmuyor. Kırılacak eşyalar ve sıvı maddeleri korumak için özel bölüm ve tutacaklar ekleniyor. Basınç araca arkadan uygulandığı için rahat ilerliyor. Büyük, geniş ve kendi süspansiyon sistemi üzerinde ilerleyen ön tekerleklerle yere tutunuyor, zeminlere takılmıyor. Aracın arkasında kolay kullanım ve güvenlik amaçlı özel bir fren sistemi var. Çocukların market arabalarına otururken rahat etmeleri için bir bar ve emniyet kemeri konmuş. Darbe emici yumuşak plastik yapısı sayesinde keskin noktası bulunmuyor. Hızı kullanıcıların ortalama yürüme hızıyla sınırlandırılmış. Türkiye’de B&T Design tarafından pazarlanıyor. İçindeki çip sayesinde dünyada yeni kullanılmaya başlanan RFID sistemden yararlanılıyor. Bu sayede ürünlerinizi arabadan çıkarmadan barkotlarını toplu olarak okutabiliyorsunuz. Araç yan bölmelerine reklam alabilecek şekilde dizayn edilmiş.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla