Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 21:59   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow avrupa'da internet tv'yi tahtından indirdi

Avrupa'da internet, TV'yi tahtından indirdi


Avrupa'lılar haberleri internetten takip ediyor.TV'nin pabucu dama atıldı
07 Aralık 2007 / 13:23


Click the image to open in full size.

Avrupa İnteraktif Reklam Verenler Birliği’nin 10 Avrupa ülkesinde yaptığı araştırma, internetin günlük yaşantıda artan önemini bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre gençler için internet hayatlarının ‘vazgeçilmez’ parçası.

Araştırmada 16-24 yaş grubundaki katılımcıların yüzde 50’ye yakını internet nedeniyle daha az televizyon izlediğini söyledi.

Aynı gruptan katılımcıların yüzde 82’si hafta en az 5 gün internete girerken, düzenli televizyon izleyicilerinin oranı yüzde 77.

Tüm yaş grupları dikkate alındığında en fazla internette vakit geçirenlerse haftada ortalama 13,6 saatle İtalyanlar. Onları 13 saatle ile İsveçliler ve 9.8 saatle Hollandalılar izliyor.

Katılımcıların yüzde 83’ü internetin hayatlarında vazgeçilmez olduğunu söylüyor.

İLK SIRADA HABER SİTELERİ

İnternette yüzde 65 ile en çok haber sitelerine giriliyor. Katılımcıların yüzde 50’si de bankacılık işlemleri için interneti kullanıyor.

Ankete katılanların yüzde 87’si interneti arama yapmak için kullandığını söylüyor. İkinci sırada yüzde 81’le haberleşme amaçlı kullanım, yani elektronik posta hizmetinden yararlananlar var. Sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçirmek için online olanlarsa yüzde 42 ile üçüncü sırada.

Araştırma internet üzerinden film ve video clip izlemenin de bir yılda yüzde 150 arttığını ortaya koyuyor.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla