Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2007, 22:02   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow teknoloji harikası televizyon

Teknoloji harikası Televizyon


IPTV satesinde TV'de gördüğünüz herhangi bir şeyi anında satın alabilecek, kaçırdığınız dizileri istediğiniz saatte izleyebileceksiniz



Click the image to open in full size.

Gelişen teknolojiyle birlikte izleyicinin istediği programı istediği saatte seyredebileceği, televizyon üzerinden grup toplantılarının yapılabileceği, izlenen filmin senaryosunun dahi kumanda tuşları ile değiştirilebilmesine olanak sağlayan İnternet Protokol Televizyonu'nun (IPTV) Türkiye'de de hayata geçirilmesi için altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

RTÜK Üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, modern dünyanın en yaygın araçlarından biri olan televizyonun, IPTV ile yeni bir döneme adım attığını söyledi.

Birçok Avrupa ülkesinde kullanılan IPTV sisteminin ilerde Türkiye'ye de geleceğini belirten Yerlikaya, ''sistemin denetimi ile ilgili konular hazırlanmasına devam edilen RTÜK yasasında yer alacak. Sistemle televizyon, internet ve telefon hizmeti tek platform üzerinden verilecek, tek fatura olacak'' dedi.

IPTV'nin televizyon yayınlarına IP tabanlı ağlar üzerinden ulaşılarak izlenmesi olarak tanımlandığını ifade eden Yerlikaya, ''Ama gelecek bize IPTV teknolojisi sayesinde televizyonun bundan çok daha fazla işlevi olacağını, hayatımızın çok daha içine gireceğini ve eğlence alışkanlıklarımızın nasıl değiştiğini gösterecek'' dedi.

İlhan Yerlikaya, RTÜK'ün henüz hazırlık aşamasında olan yeni yasasında, IPTV ve internet yayıncılığı konusunda bölümlerin olacağını dile getirerek, Türk Telekom'un da IPTV konusunda teknik altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

-GRUP TOPLANTILARI VE İŞ TOPLANTILARI YAPILABİLECEK-

Yerlikaya, IPTV'nin televizyon yayıncılığına getireceği en büyük değişimin kişinin istediği programı istediği saatte izleme imkanı olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İzleyici IPTV kutusu üzerindeki arayüz sayesinde kanalların yayın arşivlerine ulaşarak ilgisini çeken program, dizi, film veya spor karşılaşmalarını izleyebilecek. Bu imkan sayesinde (Televizyonda izleyecek bir şey bulamıyorum), veya (Aynı anda iki kanalda sevdiğim program var, hangisini izleyeceğime karar veremiyorum) devri bitecek. Çünkü izleyici televizyonu yayın saatine uymak yerine istediği programı istediği saatte izleyebilecek, istediği yerde yayını durdurup geri alabilecek. Bu sistem sayesinde çocuk ve yetişkinlere zararlı olan içeriklerin süzgeçten geçirilmesi ve denetlenmesi daha kolay olacak. Kullanıcı bu teknoloji sayesinde televizyon üzerinden grup toplantıları ve iş toplantıları da yapabilecek.''

-TV'DEKİ OYUNCUNUN YEDİĞİ YEMEK SİPARİŞ EDİLEBİLECEK-


IPTV sayesinde özel videolar hazırlamak ve bunları kullanıcının diğer arkadaşlarıyla paylaşmasının çok daha kolay olacağını anlatan RTÜK üyesi Yerlikaya, IPTV ile izleyicinin sadece bir kanalda tanıtımı yapılan ürünü değil bir dizide başrol oyuncusunun taktığı gözlüğün benzerini veya restoranda sipariş ettiği yemeği kumanda üzerindeki birkaç tuşa basarak dahi satın alabileceğini, ayrıca tüm bankacılık işlemlerinin ve ödemelerinin yapılabileceğini bildirdi.

Yerlikaya, IPTV'nin kişiye özel yayın yapılabiliyor olmasına, teknik olarak izleyicinin programın gidişine de yön vermesine imkan tanıdığını dile getirerek, ''Örneğin izlenen filmin bir yerinde başrol oyuncusunun iki farklı ipucuna göre gideceği yer konusunda bir seçim yapması gerekiyor. Seçimi senarist yerine izleyici kumandadaki bir tuşa basarak yapabiliyor ve filmin akışı bu seçim doğrultusunda devam ediyor. Aynı film farklı tercihlerle defalarca izlenebiliyor. İzleyici en sevilen halini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Böyle bir filmin hazırlanma maliyeti mevcut filmlerden çok daha yüksek olacak. Fakat bu yöntemin izleyiciye sunacağı eğlence de benzersiz olacak'' diye konuştu
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla