Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2007, 14:38   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow google'da en çok aranan türkler

Google'da en çok aranan Türkler


Google'da en çok hangi Türkler aranıyor.



Click the image to open in full size.

Dünyanın en büyük arama motorlarından Google'ın ''trends'' hizmetiyle hangi kelimelerin nerelerden ne kadar yoğunlukta arandığı öğrenilebiliyor.

Google Trends adresinde kelimelerin aranma oranlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi veriliyor. Sayfada yoğun olarak aranan kelimelerin tüm dünyada hangi olaylar sonucunda, hangi siteler üzerinden popüler olduğu bilgisine ulaşılabiliyor.

Bilgilerin grafiklerle desteklendiği sayfada, kelimelerin yazılışlarına göre alınan sonuçlar ise faklılık gösteriyor. Uluslararası sonuçlara ulaşmak için Türkçe karakter kullanmadan arama yapmak gerekiyor. Sayfada ayrıca, kelimelerin arama oranları karşılaştırılabiliyor. Buna göre, ''Mustafa Kemal Atatürk''ü Türklerden sonra en çok arayanlar Hollandalılar olarak görülüyor. Tüm dünyada en çok aranan Türk ibarelerinden olan ''Turkish Delight'' (Türk Lokumu) ise özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda'da ilgi görüyor.

-BODRUM'U BELÇİKALILAR-

Turizm bölgelerimizden Bodrum'u Belçikalılar, Marmaris'i Sırbistan Karadağ ve Hollandalılar, Fethiye'yi İngilizler arıyor. İstanbul ise Almanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. ''Turkey'' kelimesi de yine İngilizler tarafından aranırken, İtalyanlar, ''Gallipoli'' (Gelibolu) kelimesini aramada, I. Dünya Savaşı'nda ataları bu topraklarda savaşan Avustralya ve Yeni Zelandalılardan önde yer alıyor.

-SİYASİLERİN ''TRENDS'' PROFİLİ-

Sitede siyasilerle ilgili aramalarda da ilginç sonuçlar çıkıyor. Son genel seçimlerde partisi 81 ilin büyük bölümünde birinci olan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Konyalı internet kullanıcıları yoğun ilgi gösterirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal en çok Samsun'dan aranıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Başbakan Erdoğan gibi en fazla Konyalılardan ilgi görüyor.

Üç liderin isimleri karşılaştırmalı arandığındaysa son yapılan genel seçimlerdekine benzer bir sonuç çıkıyor. Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'nin önünde yer alıyor. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Trabzon'dan daha çok aranırken, memleketi Rize, Google'dan Mesut Yılmaz'ı arayan iller listesinde ilk 10'da yer almıyor. Tansu Çiller Adapazarı'ndan, Süleyman Demirel Aydın'dan, Bülent Ecevit Mersin'den, Necmettin Erbakan da İzmit'ten daha fazla aranıyor.

-TRENDS'TE EZELİ REKABET-

Türkiye'nin üç büyük kulübü Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın rekabeti internet ortamında da devam ediyor. Fenerbahçe'nin Google'daki aranma yoğunluğu Roberto Carlos'un transferi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 1-0'lık İnter zaferiyle tavan yaparken, Galatasaray ve Beşiktaş da Avrupa kupalarında oynadıkları karşılaşmalarla aranıyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş İstanbul, Galatasaray ise Diyarbakır'daki internet kullanıcıları tarafından sıklıkla aranıyor. Üç büyük takım Avrupa'da başta Almanya olmak üzere çok sayıda ülkeden de takip ediliyor. Ezeli rakiplerin karşılaştırmalı aramalarında ise Galatasaray az farkla Fenerbahçe'nin önünde yer alırken Beşiktaş onları takip ediyor.

Öte yandan, sanatçı Türklerden Tarkan'ı Bulgarlar, Mustafa Sandal'ı Avusturyalılar, Fazıl Say'ı İsviçreliler yoğun olarak arıyor. 13 Mayıs 1981'de Vatikan'da Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca, Hollandalılar, Almanlar ve Polonyalılar tarafından aranırken, bir dönem ''İnternet Mahir'' olarak sanal alemde ün yapan Mahir Çağrı da İsveç, Kanada, ABD ve Avustralya'da internette aranan ünlü Türkler arasında yer alıyor.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla