Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2007, 17:43   #1
bjkkrtl
 
bjkkrtl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 davraz dağı'ndaki kayıp

Davraz Dağı'ndaki kayıp askerlere ulaşıldı: 1 üsteğmen şehit
ISPARTA (DHA)

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'ndeki Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'na bağlı bir grup asker, dün gece Davraz Dağı eteklerinde eğitim yaparken kayboldu. Bugün öğle saatlerinde kurtarma helikopterlerinin ulaştığı askerlerden 24 yaşındaki üsteğmen Emre Ercan şehit oldu, diğerleri kurtarıldı.
Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'na bağlı bir grup asker, bir haftadır bölgede süren tatbikat çerçevesinde ‘yön bulma’ amacıyla dün gece kayak merkezi Davraz Dağı'na çıktı. Dün gece hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu dağda rüzgar ve tipiyle mücadele eden askerlerden Üsteğmen Emre Ercan rahatsızlandı. Eğitim çalışması sırasında diğer askerler intikale devam edenken, Üsteğmen Ercan, bir grup asker ile birlikte, bir tepenin yamacında korunaklı bir noktada bırakıldı. Bu durum komutanlığa bildirildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre sonra üsteğmen ve beraberindeki askerlerle bağlantı kesildi. Geceki aramalardan da sonuç alınamadı. Bu askerler sabahki toplanma yerine ulaşamazken, arama ve kurtarma çalışmaları havadan da devam etti.
Aralarında 1 üsteğmen ile astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 9 ile 10 arasında olduğu bildirilen kayıp askerlerin bulunması amacıyla bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve arama helikopterleri sevk edildi. Askeri helikopterler, bugün saat 11.30 sıralarında askerleri Davraz Dağı'nın güney doğusundaki Belkuyu Mevkii'nde buldu. 2100 metre yükseklikteki dağın yamacında donmak üzereyken bulunan askerler, helikopterlerle Dağ Komando Okulu'na getirildi. Askerlere ilk müdahale burada yapıldı. Dağda askerlere komuta eden üsteğmen Emre Ercan'ın ise dağda şehit olduğu bildirildi.
Isparta Valisi Şemsettin Uzun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da sabah saatlerinde Eğirdir'e gelerek askerlerin durumuyla ilgili bilgi aldı. Eğirdir Kaymakamlığı'nda toplantı yapan Vali Uzun ve yetkililer, açıklama yapmadan binadan ayrıldı. Bir üsteğmenin şehit olduğu haberinin ardından Isparta'daki askeri savcı, Davraz Dağı'na hareket etti.

ÜSTEĞMEN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Davraz Dağı'nda şehit düşen üsteğmen Emre Ercan'ın saat 02.00 sıralarında büyük olasılıkla kalp krizinden öldüğü, asker arkadaşlarının kalp masajı yapmasına rağmen hayata döndüremediği belirtildi. Elazığ doğumlu Ercan'ın ailesinin İstanbul'da yaşadığı ve bekar olduğu öğrenildi. Üsteğmen Ercan'ın kadrosunun Bolu Dağ ve Komando Tugayı'nda olduğu, ‘dağcı komando’ ihtisas kursu için bir süre önce Eğirdir'e geldiği kaydedildi.
Diğer yandan şehidin otopsi çalışmalarını ve cenaze törenini izlemek isteyen gazetecilere, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanlığı görevlileri müdahale etti. Askerler, nizamiyenin yakınından görüntü ve fotoğraf alınmasına izin vermedi. Anadolu Ajansı'nın iki muhabiri, izinsiz fotoğraf çektikleri gerekçesiyle bir süre gözaltına alındı. Şehit Ercan'ın otopsisinin sürdüğü belirtildi.

Bir de teğmen şehit olmuştu
EĞİRDİR Dağ Komando Okulu'nda 28 Eylül 1994'te TRT için çekilen bir program sırasında helikopterden sarkan ipten kurtulan bir piyade teğmen de Eğirdir Gölü'ne düşerek şehit olmuştu. Eğirdir Dag Komando Okulu Eğitim Merkezi Kurslar Taburu'nda kursiyer olan adı açıklanmayan piyade teğmen TRT'de yayınlanacak 'Komanda Birliklerinin ve Özel Kuvvet Komutanlığı Egitiminin Tanıtılması' adlı programın çekimleri sırasında helikopterden sarkan ipten kurtularak, göle sert bir şekilde çarptı. Teğmen, iç kanama ve dolaşım bozukluğu nedeniyle şehit oldu. Şehit teğmenin anne ve babası Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne her birine 500'er milyar lira tazminat talebiyle başvurmuştu. Mahkeme, anne ve babaya gerekli ödemelerin yapılmış olduğunu hükmederek her birine 500'er milyar lira tazminat ödenmesi talebini reddetmişti.
__________________
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene !


Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir.
Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur...
Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur.
bjkkrtl Ofline   Alıntı ile Cevapla