Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-12-2007, 23:35   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rekorlar kitabında yok artık

Rekorlar kitabında yok artık


Doping yaptığını itiraf eden ABD'li atlet Marion Jones'un adı rekorlar kitabından silindi.



Click the image to open in full size.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), doping yaptığını itiraf eden ABD'li atlet Marion Jones'un madalyalarının geri alınmasına karar verirken, adını da rekorlar kitabından sildi.

IOC Başkanı Jacques Rogge, 3 gündür devam eden icra kurulu toplantısı sonunda yaptığı açıklamada, Jones'un 2000 Sydney Olimpiyatları'nda kazandığı 3'ü altın olmak üzere 5 madalyanın geri alınacağını ve 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılmasının yasakladığını bildirdi.

IOC'nin ayrıca, Jones'un 2004 Atina Olimpiyatları'nda uzun atlamadaki 5'incilik derecesini de iptal ettiğini ifade eden Rogge, Amerikalı sporcunun sadece atlet olarak değil, bir başka sıfatla da 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılamayacağını açıkladı.

Uzun süren doping tartışmalarının sonunda Jones, Eylül 2000 ve Temmuz 2001 tarihleri arasında steroid ve Balco firması tarafından üretilen THG maddesini kullandığını kabul etmişti. Bunun üzerine de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Jones'un Eylül 2000 tarihine ait tüm derecelerini silmişti. Jones'un olimpiyatlardan men edilip, madalyalarının geri alınması ise IOC'ye bırakılmıştı.

Sydney Olimpiyatları'nda 100, 200 ve 4x400 bayrakta altın madalya kazanan Jones, 100 metre ve uzun atlamada bronz madalya almıştı. Jones, bu başarılarıyla bir olimpiyatta en çok madalya alan bayan atlet olarak tarihe geçmişti. Jones, olimpiyat tarihinde madalyası elinden alınan dördüncü Amerikalı sporcu oldu.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla