Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2007, 15:02   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milan finalde !

Click the image to open in full size.
Milan finalde !
Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nda finali Boca Juniors - Milan arasında oynanacak.
13 Aralık 2007 14:36

FIFA tarafından düzenlenen 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nın yarı finalinde Türkiye'de Fenerbahçe ve Kocaelispor'u da çalıştıran teknik direktör Holger Osieck'in takımı Urawa Red Diamonds ile geçen senenin Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Milan, finalde Boca Juniors'un rakibi olabilmek için karşılaştı.

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen fakat sağlık sorunları nedeniyle sarı lacivertlilerden ayrılmak zorunda kalan Brezilyalı golcü Washington Cerqueira'nın takımı ev sahibi Urawa Red Diamonds 2. tur maçında İran'ın İsfahan takımını, Washington'un da gol attığı maçta 3-1 mağlup etmişti.

Takımlar sahaya şu 11ler'le çıktı:

Urawa Red Diamonds: Tsuzuki, Tsuboi, Marcus Tanaka (Dk. 76 Yamada), Nene de Brito, Suzuki, Soma (Dk. 80 Hirakawa) , Hosogai, Hasebe, Abe, Washington, Nagai

Yedekler: Yamagishi, Yamada, Ono, Tsutsumi, Hirakawa, Koike, Uchidate, Nishizawa, Okano

Milan: Dida, Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski (Dk. 80 Maldini), Pirlo, Gattuso, Seedorf (Dk. 90 Brocchi), Ambrosini, Kaka, Gilardino (Dk. 62 Inzaghi)

Yedekler: Kalac, Cafu, Maldini, Emerson, Inzaghi, Simic, Favalli, Gourcuff, Bonera, Serginho, Fiori, Brocchi

Hakem: Jorge Larrionda (Uruguay)

Karşılaşmada ilk gol girişimi Red Diamonds'tan geldi. 3. dakikada Abe'nin uzak mesafeden çektiği şut farklı şekilde dışarı çıktı. 13. dakikada Pirlo'nun kullandığı sertbest vuruşta kaleci Tsuzuki topu son anda kornere çeldi. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda, Pirlo'nun altı pasa gönderdiği ortaya Ambrosini kafayı vurdu, top az farkla auta gitti.

22. dakikada Milan hızlı geldi. Kaka'nın pasıyla toplu buluşan Seedorf müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı ve Milano ekibini bir golden etti. 38. dakikada kendisine boş alan yaratan Oddo'nun ortasına Gilardinho kafayı vurdu, top kalecinin üstüne gitti.

40. dakikada ev sahibi Urawa Red Diamonds gole yaklaşan taraf oldu. Milan ceza sahası içine güzel bir koşu yapan Washington'a Milan defansı şut şansı vermedi fakat top Soma'da kaldı. Soma'nın içeri ortasında, Nagai bekletmeden kafayla topu Suzuki'ye akratdı, bu futbolcunun vuruşu kaleci Dida'da kaldı. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan takım Milan oldu. 49. dakikada Jankulovski ve 51. dakikada Seedorf'la pozisyonlardan yararlanamayan Milano ekibi, 55'te büyük bir tehlike atlattı. Ceza sahasının dışında topla buluşan ve içeriye giren Abe Dida'yla karşı karşıya kaldı. Rakibine son anda müdahale eden Kaladze, mutlak bir golü önledi.

Kalesindeki tehlikeyi atlatan Milan, Pirlo önderliğinde atağa çıktı. İtalyan yıldızın 35 metrelik nefis pasını, göğsüyle kontrol eden ve bekletmeden vuran Seedorf'un şutu direğin yanında dışarı çıktı.

66'da kullanılan köşe vuruşunda demarke pozisyonda kalan Nene'nin kafa vuruşu üstten auta gitti. 67. dakikada Urawa Red Diamons, Washington'la bir kez daha gole yaklaştı. Topu önünde bulan Brezilyalı golcünün şutunu, Dida kurtardı.

68. dakikada Milan aradığı golü buldu. Atılan uzun topa hareketlenen Kaka, boş pozisyondaki Seedorf'u gördü. Hollandalı oyuncu sol yağıyla yaptığı vuruşla kaleciyi avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılıklı ataklar başka gol getirmedi ve Milan ev sahibi Urawa Red Diamonds'u Seedorf'un attığı gol ile 1-0 mağlup etti.

Dün yapılan maçta Tunus ekibi Etoile'ye 1-0 mağlup eden Boca Juniors'un finaldeki rakibi Milan oldu. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nın final maçı 16 Aralık Pazar günü oynanacak.

Bu kupayı daha önce 1969, 1989 ve 1990 yıllarında kazanan Milan, 2003 yılında ise kupayı penaltılar sonucu Boca Juniors'a kaptırmıştı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla