Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-12-2007, 19:09   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
2008'in 4 büyük güzellik trendi






Click the image to open in full size. Podyum şovları gösteriyor ki, bu sezon güzelliğiniz için tek yapmanız gereken, doğal güzelliğinizi öne çıkaracak teknikler uygulamak...

Yalnızca mankenlere özgü olmayan bu teknikleri daha da geliştirerek çarpıcı etkiler yaratabilirsiniz. Sonuçtan memnun kalacaksınız!

Kirpikler
podyum trendi dramatik kirpikler
Gösterişli kirpikler gözlerinize çarpıcılık, bakışlarınıza ise derinlik katar; aynı zamanda makyaj rutininizi de kolaylaştırır. New York'lu makyaj uzmanı Kristofer Buckle "Belirgin kirpiklere sahip olduğunuzda gözlerinize
gölge yapmaya gerek kalmaz" diyor.
Kendinize uygulayın
Kirpiklerinizin limitlerini zorlamak için, şekil vermenize yardımcı olacak bir kirpik kıvırma aleti kullanın. Profesyoneller, aletin ucunu saç kurutma makinesi yardımıyla ısıtarak etkisini artırabileceğinizi söylüyor. Shiseido'nun kreatif direktörü Dick Page kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra, kirpik diplerinizi göz kalemiyle belirginleştirmenizi ve son olarak da rimel kullanmanızı tavsiye ediyor. Kirpikleri uzun gösteren maskaraları seçmenizde fayda var. Bir çubuğa kağıt mendil sararak kirpiklerinizin diplerinden uçlarına doğru bir hareketle rimelin fazlalıklarını alabilirsiniz. Rimelin akmasını engellemek için su bazlı jel ürünlerden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz takma kirpiklerden de faydalanabilirsiniz, çünkü bu sezon onlar da çok moda.
DudaklarClick the image to open in full size.
Podyum trendi mega dudaklar

Kristofer Buckle, "Dolgun dudaklar her zaman seksi olarak anılır ve dolgun dudaklar her zaman öpülmek istenir... Yaşlandıkça dudaklarımız dolgunluğunu yitirir, incelir ve kırışır. Dudaklarınız ne kadar dolgun olursa o kadar genç görünürsünüz" diyor.
Kendinize uygulayın
Shiseido'nun kreatif direktörü Dick Page koyu renkli dudak kaleminizi bir kenara atmanızı söylüyor. Aksi takdirde '80'li yıllardaki gibi abartılı dudaklarla gezersiniz. Yerine Page'in, Narciso Rodriguez ve Michael Kors sonbahar defilelerinde uyguladığı ustalıklı makyaj hilesini deneyin. Krem bazlı uçuk tonda belirginleştirici bir kalemle dudak çevrenizi çizin. (Eğer açık tenliyseniz parlak uçuk pembe, buğday tenliyseniz içinde bronz ışıltılar barındıran bir tonu tercih edebilirsiniz.) Parmağınızla kalemin hafifçe dağıtın. Çerçevenin içine de dudak renginizden biraz daha koyu bir parlatıcı ya da ruj sürün. Makyaj çantanızda fazlalık olmasını istemiyorsanız bir ucu belirginleştirici diğer ucu parlatıcı ya da ruj olan iki uçlu kalemlerden satın alabilirsiniz. Birini üst dudağınızı aydınlatmak için diğerini ise dudağınızın geri kalan kısmını renklendirmek için kullanın. Unutmayın ki hiçbir parlatıcı ya da ruj kuru, çatlak dudaklar üzerinde bir mucize yaratmaz. Dudaklarınızı ölü deriden arındırmak için makyaj öncesinde temiz bir diş fırçasıyla nazik bir şekilde fırçalayın.
SAĞLIKLI DUDAKLAR
İyi nemlendirilmiş dudaklar her zaman dolgun görünür. Dolayısıyla dudak kremi kullanmayı unutmayın. Ayrıca, yüz nemlendiricinizi dudaklarınıza da sürebilirsiniz.
Kaşlar
Podyum trendi kalın kaşlar
Cımbızın az değdiği biraz kalın ve kavisli kaşlar şimdi çok moda. Doğal makyajı tamamlayan bu görünümü bugünlerde pek çok kadın tercih ediyor.
Kendinize uygulayın
Kalın kaşlara sahip olmanın en kolay yolu onları almayı bırakmaktan geçiyor aslında. Eğer kaşlarınızın kavisli bölümünde doğallığı bozan tek tük tüyler çıkıyorsa elbette cımbız kullanıp, onları alabilirsiniz. Eğer kaşlarınızı kesiyorsanız, kaşlarınızın burun kemiğine yakın olan kalın kısmını kırpmayın. Bu bölgedeki tüyler her zaman için daha uzun ve daha gürdür ve böylece kaşlarınız daha dolgun ve gösterişli görünür. Eğer kavisiniz kaşınızın seyrek bölümündeyse, daha gür görünmelerini sağlamak ve kavisi belirginleştirmek için kaş farı ya da kalemi kullanabilirsiniz. Doğal bir görünüm elde etmek içir ince bir fırça yardımıyla kaşınızın rengine uygun bir pudrayı yumuşak darbelerle uygulayın. Son olarak kaşlarınızın düzgün durması için şeffaf bir kaş jeliyle onları yukarı doğru tarayın. Kaşlar tamam, sıra gözlerde... Eğer kaşlarınız gürse içinde metalik pırıltılar barındıran göz kalemi kullanın. Sarışınsanız altın tonlarında, kumral ya da kızılsanız bakır tonlarında göz kalemini tercih edin. Doğal ama çarpıcı bir görünüm için yoğun uygulamalardan kaçının.
SAÇLAR
Podyum trendi dağınık topuz
New Yorklu kuaför Catherine Lehtonen'e göre topuz, her kadına yakışan zamansız bir saç modeli. Her zaman övgüyle karşılanan topuz, yüzünüzü ve boyununuzu da gözler önüne serer.
Kendinize uygulayın
Her ne kadar özenli topuzlar saça bir takım ilavelerle hazırlansa da evde kendi kendinize çok kolay bir topuz yapabilirsiniz. New York'taki Bumble&Bumble salonundan podyum kuaförü Dennis Lanni en basitinden bir ense topuzu yapmanızı öneriyor. Daha iyi bir sonuç elde etmek için, yeni yıkanmış saç yerine bir gün önce yıkanmış bir saçla topuz yapın. Başınızı öne eğin ve saçınızı enseden uçlara doğru fırçalayın. Ardından lastik bir tokayla at kuyruğu yapın. Sonra kuyruğunuzu saat yönünde bükerek toplayın ve topuz tokalarıyla saçınızı sabitleyin. Victoria's Secret'ın stilisti Italo Gregorio, omuz hizasına gelen saçlarla da şık topuzlar yapılabileceğini söylüyor. Saçınızı kısa da olsa at kuyruğu yapın. Kuyruğunuzun ucunu tutup alta doğru kıvırarak yuvarlayın ve tokayla sabitleyin. Yüzünüze düşen perçemlerinizi de iri bigudiyle sarın ve birkaç dakika fön makinesiyle sıcak hava tutarak şekillendirin. Bigudiler soğuyunca açın. Size küçük bir ipucu daha: Topuzunuzu yapmaya başlamadan önce saçınıza çok az sprey sıkın...

KOLAY TOPUZLAR
Eğer saçınızı sürekli topluyorsanız, tokanızı her zaman aynı noktaya takmayın. Tokayı aynı yerden takmak saçınızın yıpranmasına ve kırılmasına neden olur.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla