Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-12-2007, 17:36   #2
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İŞTE KARTAL'IN BOSQUE DAVASINDAKİ ROTASI!
Beşiktaş Kulübü ile teknik direktör Vicente Del Bosque arasındaki davada FIFA, siyah-beyazlı kulübe İspanyol teknik adama tazminatının 45 gün içinde ödenmesi veya 21 gün içinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz hakkının kullanılması yönünde bir yazı gönderdi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Levent Erdoğan, FIFA'dan kendilerine gelen yazıda Vicente Del Bosque'ye 4 milyon 909 bin 90 Avro tazminat, 27 Ocak 2005'ten itibaren yüzde 5 faiz ve 15 bin İsviçre Frangı mahkeme masrafının ödenmesinin istendiği, ayrıca yazıda, ödemenin 45 gün içinde yapılması ve 21 gün içinde CAS'a itiraz haklarını kullanabileceklerinin belirtildiğini söyledi.

Erdoğan, bu konuda CAS'a itiraz haklarını kullanacaklarını ifade ederek, ''Bu kararın uygulanabilmesi için bunun Türk mahkemeleri tarafından uyarlanmasına (uygulanmasına), tenfizine (infazına) karar verilmesi lazım gelir. Bu yapılmadan bizden para talep edilemez. CAS'a diyeceğiz ki, FIFA'nın böyle bir uygulamaya hakkı yoktur. Bizim görüşümüze göre FIFA'nın aldığı karar bir tavsiye niteliğindedir. Yabancı bir ülkede alınan kararın, diğer bir ülkede yerine getirilmesi için o ülkenin mahkemeleri tarafından da bu kararın tanınması gerekiyor. Biz tüm itiraz haklarımızı kullanacağız'' şeklinde konuştu.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla