Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-12-2007, 23:15   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Cepten Kimse Gizlenemeyecek...

Cepten kimse gizlenemeyecek!

Click the image to open in full size.Cep telefonlarından gizli numarayla arama dönemi kapanıyor. Tehdit ve taciz telefonlarının önünün kesilmesi hedefleniyor

Gizli numaradan aranmayı sonlandırmayan operatörleri cirolarının yüzde 3’ü oranında ceza bekliyor

Cep telefonlarından numara gizlenerek yapılan aramalar yılbaşında sona eriyor. Telekomünikasyon Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 3 GSM operatörü, abonelerinin gizli numaradan aranmasını engelleyecek. Bu sayede gizli numaralardan arama sonucu yapılan tehdit ve taciz telefonlarının da önüne geçilecek.

2008’de devrede

Telekomünikasyon Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey, 3 GSM operatörü ve Türk Telekomünikasyon’a tanınan iki yıllık uygulamaya geçiş hakkının sona erdiğini hatırlattı. Zerey, abonelerden gelen şikayetler doğrultusunda gidilen bu uygulamada, abonelerin öncelikle gizli numaralardan aranması ya da aranmaması konusunda bir tercih yapması ve bunu operatörüne bildirmesi gerektiğini, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya geçmeyen GSM operatörlerine kanunda öngörüldüğü şekilde gerektiğinde yıllık cirolarının yüzde 3’ü oranında ceza verilebileceğini ifade etti.

Zerey, “Uygulamanın başlamasıyla numara gizlenerek taciz, tehdit ve rahatsızlık veren aramalarının önüne geçilecek” diye konuştu.

Zerey, gizli numaralardan aranmama hakkının kullanılmaması halinde de adalete yansıyan konularda hukuki prosedürlerin uygulanacağını, numaralar her ne kadar gizlense de Telekomünikasyon Kurumu’nun gerektiğinde hangi numaradan kimin arandığını detaylarıyla ortaya çıkarabildiğini ifade etti.

Bu arada Turkcell, ’gizli numaradan arama kısıtlama servisi’ni devreye soktu. Gizli numaradan aramaları kabul etmek istemeyen abonelere bu tür aramalarda, “Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz” anonsu yapılıyor.
__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla