Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-12-2007, 10:12   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Devler F.Bahçe locası için sırada

Ş.Ligi'nde 2. tura çıkan F.Bahçe localarını Morgan Stanley de dahil 20 şirket bekliyor.
25 Aralık 2007 09:38
Bütçe büyüklüğü açısından Avrupa'nın ilk 20 takımı arasına giren ve Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkan Fenerbahçe'den loca kiralamak için 20 şirket sıra bekliyor. Limak Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir, bu şirketler arasında yatırım bankası Morgan Stanley'in de olduğunu söyledi.
Locaların fiyatı 50 bin dolar ile 125 bin dolar arasında değişiyor. Fener localarına yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Özdemir, 50 bin kişi kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu yıl 30 bin kombine bilet sattıklarını, 60 locanın tamamının dolu olduğunu anlattı.

7 yıl önce 15 milyon dolar olan kulüp bütçe büyüklüğünün 160 milyon dolara ulaştığını söyleyen Özdemir, "Fenerbahçe bu büyüklükle Avrupa'nın ilk 20 kulübü arasına girdi" dedi.


Yatırımcısına kazandırdı
Fenerium gelirleri ile tribün gelirlerinin yayın gelirlerini kat kat geçtiğini vurgulayan Özdemir şöyle konuştu: "Eskiden gelirlerin yüzde 70'i yayındandı. Şimdi yayından 17 milyon dolar civarında para geliyor. Fenerium'da yıllık ciromuz 40 trilyonu buldu. Tribünden 38 milyon dolar geliyor. Loca gelirleri var. Şu anda sırada en az 20 şirket bekliyor.
Morgan Stanley yetkilileri gelip maç izledi, loca istedi, veremedik. Türkiye'de şubeleri var, büyük müşterileri, misafirleri oluyor, onları ağırlamak için loca istediler."
Fenerbahçe'nin İstanbul borsasında yatırımcısına en çok kazandıran spor kulubü olduğunu hatırlatan Özdemir, "Biz halka arza hisse başına 10 YTL'den çıktık. Fiyat 30 YTL'ye geldi. En çok biz kazandırdık. Yüzde 15'ini halka açtık. Hisselerimizin değeri takriben 400 milyon doları geçti. Bizde gider kısıtlayıcı madde var. Ondan dolayı şirket çok kârlı. İyi temettü ödüyoruz" diye konuştu.


İsim hakkı 40 milyon dolar
Stadyum gelirlerinin Fenerbahçe için çok büyük kaynak olduğunu söyleyen Özdemir, "Galatasaray Ali Sami Yen'i yapamadı şimdi yeni stadyum yapılıyor. Tahmin ediyorum stadyum bittikten sonra o da bizim gibi bir gelire sahip olabilir.
Stadyum çok önemli. Arsenal stadının isim hakkını Emirates'e 60 milyon pound'a verdi. Stadın adı Emirates Stadyumu oldu. Biz bu stadı yaptığımızda Türkiye'nin ekonomisi bu kadar iyi değildi. Büyük sponsorluklar yoktu. Bugün olsaydı bizim stadyumun isim hakkına 40 milyon dolar verecek şirketler eminim ki çıkardı. O zamanlar büyük sponsorluklar olmadığı için biz kurucumuzun adını stadımıza verdik. Belki 15-20 yıl sonra bu stadyum küçük gelecek, FB'ye yeni bir stadyum yapılacak" şeklinde konuştu.

Milliyet
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla