Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-12-2007, 12:35   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Konyaspor'un hedefi 5.'cilik

Konyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yayla, ligin 6. haftasından sonra yapılan kan değişimi ile iyi bir başarı yakaladıklarını, ikinci yarıda bu başarıyı sürdürüp, ligi 5. sırada tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


2007-2008 sezonunun ilk yarısını Mustafa Yayla, sezon başındaki hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Sezon başında kötü bir gidişat yaşadıklarını ifade eden Yayla, "Sezon başında iyi bir başlangıç yapıp, bugünkü bulunduğumuz yeri hedeflemiştik. Ama malesef ilk 6 hafta şansızlıklar yaşadık ve 4 puan toplayabildik. Kötü gidişata dur demek için kan değişikliği yapmamız gerekiyordu. Bunu da teknik direktörümüzü değiştirerek yaptık. Liderlik vasfı iyi, ahlaklı ve başarılı olan Konyalı Ünal Karaman ile anlaştık. Ünal Karaman'da bizimle anlaştıktan sonra yardımcılarının da Konyalı olmasını istedi. Sonuç olarak takımın başına Konyalı bir teknik heyeti getirdik. Trabzon maçından sonra disiplinli ve sıkı bir çalışma sonuçunda bugünkü başarıyı elde ettik."dedi.
"KENT GENELİNDE SİNERJİ OLUŞTU"
Takımın başına Konyalı teknik heyetin gelmesi ile birlikte kent genelinde sinerji yaratıldığını belirten Yayla, "Takımımızın başında, Ünal Karaman'ın ve teknik heyetin Konyalılardan oluşması üzerine, Konya kent genelinde sinerji oluştu. Taraftarlar ve halkımız Ünal Karaman'ı sevdi. Herkez'de Konyalı olma ruhu oluştu. Teknik heyet, yönetim, taraftarlar ve Konya'daki yerel yönecitelerin birlik ve beraberlik içinde olup kenetlenmesi sonucunda, böyle güzel başarılar elde edildi. Futbolcuların da, bu kenetlenme üzerine kendilerine olan güven arttı. Daha hırslı ve daha inançlı oyandılar" diye konuştu.
"ANADOLU TAKIMINI TEK HEDEFİ OLMAZ"
Konyaspor Başkanı Yayla, Anadolu takımlarının tek bir hedefinin olamıyacağını savunarak, şunları söyledi:
"Anadolu takımlarının UEFA, şampiyonluk ya da ben bu yıl 4'üncü olarak tamamlayacağım gibi tek hedefi olamaz. Çünkü Anadolu takımlarının bütçeleri belirli. Birde, futbolcuların Anadolu şehirlerini tercih etmemesi gibi problemler var. O yüzden Anadolu takımlarının sıralı hedefleri olması gerekir. Anadolu takımının ilk hedefi kümede kalmak ve uzun yıllar mücadele etmektir. İlk hedefiniz de başarılı olursanız, ikinci hedefiniz ilk 10 takım arasına girmek olur, bunu da yakaladığınız zaman hedefiniz ilk 5 takım içerisinde yer almak şekline dönüşür. Daha sonra ise, UEFA hedefini belirlersiniz. Biz, geçtiğimiz sezonlarda ligi 7'nci ve 8'inci bitirdik. Bu yıl ikinci yarıyı ki hedefimiz mevcut konumumuzu korumak ve daha da yükselerek ligi 5'inci bitirmeyi hedefliyoruz. Daha sonraki hedefimizi de UEFA olarak belirledik."
"NOKTA TRANSFERLER YAPACAĞIZ"
Mevcut takım kadrosundan memnun olduklarını ve futbolcuların özverili bir şekilde çalıştığını açıklayan Yayla, "Takımı güçlendirmek ve rekabeti artıktırmak için bir iki tane nokta transfer yapacağız. Sezon ortasında El Saka ayrıldığı için, geri dörtlüye bir oyuncu ve orta sahaya bir oyuncu almayı planlıyoruz. Forvette pek düşünmemek ile birlikte takıma katkı sağlayacak oyuncu bulursak bütçemiz doğrultusunda takviye oyuncular alacağız. Bunun dışında Konyaspor'un gelecek 10 yılını kurtaracak oyuncuları almayı planlıyoruz. Genç oyuncularımızdan 3 oyuncu ile prensipte anlaştık. Genç oyuncular üzerindeki transfer çalışmalarımızda hala devam ediyor" dedi.
"MADDİ SIKINTI ÇEKMEYEN TAKIM YOK"
Başkan Yayla, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların dahi borçlu olduğuna dikkat çekerek, "Maddi sıkıntı çekmeyen kulüp yok. Her kulübün borçu var. Bizlerinde diğer takımlar gibi sıkıntıları var. Belirli bir bütçe içinde işi döndürmeye çalışıyoruz. Ama yüksek ölçüde sıkıntımız bulunmuyor: Vergi borcumuz vardı, onuda uzun vadeli taksitlendirme programı içindeyiz. Kulübümüzün borçlarını sezon sonuna kadar ya da Mart 2008 tarihinde yapacağımız genel kurula kadar bitireceğiz." şeklinde konuştu.

</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla