Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-12-2007, 18:58   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayatınız Sıkıcı mı ?

HAYATINIZ SIKICI MI?
Hep aynı çevre, aynı iş, aynı arkadaşlar, aynı erkek… Oysa bu rutini kırmak ve yaşamınızın akışını değiştirmek elinizde. Nasıl mı? İşte cevabı...
Bir kadın hayatındaki her şey yolunda giderken, iyi bir işi, harika bir sevgilisi ve sadık dostları varken, istediği yere gidip istediğini yapacak maddi olanaklara sahipken, ufak tefek gündelik problemler dışında elle tutulur hiçbir sorunu yokken mutsuzluğun ve tuhaf bir boşluk hissinin pençesine düşebilir mi? Düşebilir, hem de kolayca…

Rutin bir hayat sürmek, her sabah kalkıp bir önceki günün aynısını tekrarlamak, sık sık “Ben bu anı daha önce yaşamıştım” hissine kapılmak, her hafta sonu aynı mekanlara gidip aynı yüzleri görmek bazen insanı amansız bir hastalık gibi avucunun içine alan, ruhundaki enerjiyi tüketen, yaşama sevincini körelten bir can sıkıntısına neden olur. Böyle zamanlarda hayatımızın inişsiz çıkışsız, engelsiz, tehlikesiz, sapaksız, tuzaksız bir yol olduğunu düşünür, adeta umutsuzluğa kapılırız. Hatta zihnimizde "Bir sorunum olsa da onunla uğraşsam, hayatıma renk gelse..." gibi abuk sabuk fikirler bile belirir. Kendi içimizden çıkmak, kimliğimizden uzaklaşmak, bambaşka bir yerde bambaşka bir hayata başlamak isteriz.

YAŞAMI BAŞTAN YARATMAK
Eğer siz de son zamanlarda sık sık bu tür hislere kapılanlardansanız ve art arda sıralanan günlerden oluşan upuzun zincire bağlanmış sürüklendiğinizi hissediyorsanız, hayatınızda ciddi bir reform yapmanızın zamanı geldi demektir. Ancak sakın bu reformu gayet iyi giden bir duygusal ilişkiyi bitirerek, arkadaşlarınızla görüşmeyerek ya da rahat bir hayat yaşamanızı sağlayan işinizden ayrılarak yapacağınızı sanmayın. Çünkü böylesi gereksiz ve anlamsız bir maceraya atılmaktan öte hiçbir işe yaramaz. Unutmayın ki, hayatınıza bir şeyler eklemeye ihtiyacınız var, ondan bir şeyler eksiltmeye değil.

Yeni bir başlangıç için öncelikle kendinize sormanız gereken bazı sorular var ve hayatınızı tekdüzelikten kurtaracak güce ve enerjiye sahip olup olmadığınızı anlamak için bu soruları dürüstçe yanıtlamanız şart. İşte yaşamınızı değiştirecek dokuz soru:
1. Gün içinde neleri sadece alışkanlık icabı yapıyorsunuz?
2. Bu yaptıklarınızdan hangilerine gerçekten devam etmek istiyorsunuz?
3. Neden geri kalanını yapmayı bırakmıyorsunuz?
4. Hayatınızda neleri değiştirmeye ihtiyacınız var?
5. Sizi bu değişiklikleri yapmaktan alıkoyan ne?
6. Bu değişiklikleri yaparsanız olabilecek en kötü şey ne?
7. Bu en kötü ihtimalin gerçekleşmesi olasılığı ne?
8. Tam anlamıyla mutlu musunuz?
9. Yoksa sadece hayatınızdan memnun musunuz?
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla