Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-12-2007, 21:41   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Google Japonya'ya da el attı

Google Japonya'ya da el attı


Japonya'da bulunan DoCoMo ile Google'ın arasında ortak bir çalışma olduğu söylentileri devam ediyor.



Click the image to open in full size.

DoCoMo'nun toplam 49 milyon kullanıcısı bulunuyor!
Son günlerde oldukça fazla konusu edilen bu ortaklığın zaten denge olmayan ortamda Google'ın çok daha büyümesini sağlayacak. Japonya'daki mobil sektörde arama ve diğer mobil işlemler konusunda lider olan Yahoo'nun tahtının sallandığını düşününce bunlar oldukça tehlikeli oyunlar denilebilir.

Yahoo'ya Darbeler Devam Ediyor
İnternet üzerinden kumar reklamları yüzünden aldığı cezanın ardından, Çin'de korsan yazılımlara destek ile ilgili suçlu bulunması ve Japonya'daki liderliğinin sarsılma ihtimali ile Yahoo kötü günler geçiriyor denilebilir.

Google Yine Ne Planlıyor!
Google, Japonya'nın belki de dünyanın en büyük mobil servislerinden biri olan DoCoMo'nun e-posta, arama ve dosya paylaşımı gibi bölümlerini destek olmayı planlıyor. Bu servisin 49 milyon kullanıcısı olduğunu ve bunların hepsinin Japon olduğunu düşünürsek, çok büyük bir adım olarak nitelendirilebilir.

Yapılmak istenenlerse Google'ın normalde web üzerinden standart PC'ler için sunduğu bütün servisleri Japon'ların mobil servisine entegre etmek. Şimdi diyeceksiniz ki zaten mobil olarak uygulamaları bulunuyor, niye böyle bir şeye gerek duysunlar ki? Japonya'da ki sistem Avrupa ve ABD'de kullanılan GSM servisleri ile uyumlu değil. Tamamen farklı bir sistem olduğu için yazılımları da farklı oluyor ve servisi de...

Şimdi Google büyük ihtimalle bu payı alacaktır, neden derseniz? Çünkü geçen ay itibarı ile DoCoMo zaten Google'ın Android adındaki Open Handset Alliance'ına dahil olduğunu açıklaması yeteri kadar iyi bir cevap olacaktır herhalde.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla