Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2008, 14:12   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sivasspor'a taktiği Fatih Terim vermiş

Sivasspor'a taktiği Fatih Terim vermişBülent Uygun neden 'Şampiyon olmayacağız' diyor?

02.01.2008 13:33
Click the image to open in full size.
Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin ocak sayısında röportajı yer alan Bülent Uygun, işini yaparken stratejik oyunlar oynadığını söyleyerek, ''Futbol aslında satranç gibi. Büyük takımlar yıllar boyunca Anadolu takımlarıyla oynadı. İyi oynayan futbolcuyla temasa geçtiler, 500 bin YTL'ye oynarken 1,5 milyon YTL verdiler ve takımların dengelerini bozdular. Şimdi Anadolu takımı olarak ben oyun oynuyorum. Diyorum ki, 'Şampiyon ol-ma-ya-ca-ğız'. Niye futbolcumu strese sokayım?. Ben Kocaelispor'da oynarken bunları yaşadım'' diye konuştu.
Bülent Uygun, kulüp olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu ve rakiplerine oranla çok daha az rakamlarla kadro oluşturmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ''Size verilen yıllık bütçe, transfer de dahil 13 milyon YTL. Bu parayla, birinci, ikinci, üçüncü tercihlerinizi değil, 300 bin dolarla alabileceğiniz en iyi oyuncuyu transfer etmeye çalışıyorsunuz. Ama başlangıçta beğenilmeyen, eleştirilen, hep bir kulüp bulunmaya çalışılan bu oyuncuların oluşturduğu takım bugün herkese kök söktürüyor'' dedi.
Kadrosunda olmasını hayal ettiği futbolcular olarak, Servet, Gökdeniz, Hakan Şükür ve Mehmet Topuz'un isimlerini veren Uygun, ''Bu dört oyuncu kadromda bulunsa, ligin şampiyonuyum diyebilirdim'' ifadesini kullandı.

-''FATİH TERİM'LE SAATLERCE KONUŞTUM, şampiyon olmayacağız

Bülent Uygun, Sivasspor'da Karol Pecze'nin görevinden erken ayrılması sonrası takımın başına geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Zaten geçtiğimiz sezonun sonunda teknik direktörlüğe gelecektim. Ancak Pecze döneminde yaşananlardan dolayı bu göreve biraz daha erken başladım. Aslında futbolculuk döneminde profesyonelliğe adım attıktan sonra, çalıştığım teknik adamların iyi yönlerini hep not aldım. Güvenç Kurtar'dan Yılmaz Vural'a, Fatih Terim'den Parreira'ya, Osieck'e kadar hepsinin özelliklerini topladım. Takımın başına geçmem gerektiğinde, Fatih Terim hocamla oturup mentalite, sistem, taktik ve metot üzerine saatlerce konuştum. Onun Milan ve Fiorentina'daki antrenman sistemlerini Sivasspor'da uyguladım.''
Ayrıca, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile 15-16 yıldır tanıştıklarını da dile getiren Uygun, ''Bu kardeşlik bağı ise 1999 depreminde birçok yakınımı ve tüm mal varlığımı kaybetmemden sonra kuruldu. O dönemde bana maddi-manevi destek olan, kendimi futboldan soyutladığım anlarda bana ağabeylik yapan bir insandır Mecnun Odyakmaz'' dedi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla