Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2008, 10:11   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Asla Türkiye'ye gelmem"

"Asla Türkiye'ye gelmem"

Son yıllarda yıldızı parlayan gurbetçilerimizden biri olan ve Bundesliga’da her geçen gün adından başarıyla söz ettiren Mesut Özil, hızla tırmandığı başarı basamaklarında Türkiye’nin olmayacağını söyledi.

Almanya Ümit Milli Takım’nda oynayan ve ay yıldızlı formayı giyememenin üzüntüsünü her zaman yaşayacağını ifade eden genç star, Zidane gibi bir starı izleyerek büyüdüğünü, Fenerbahçeli Alex’e hayran olduğunu söylerken, cazip teklifler aldığını da vurguladı. Mesut 19 yaşında. Geçen sezon Lincoln’ün ceza almasıyla Bayer Leverkusen ve Bayern Münih maçlarında şans buldu. Bunu iyi değerlendirerek göze girmeyi başardı. Schalke’de geçen sezon 7’si ilk onbirde olmak üzere 19 maç bu sezon da şu ana dek 9’u ilk 11 olmak üzere 15 maç oynadı. Henüz golü yok. Ancak Alman Ümit Milli Takımı’nda 4 kez oynadı ve 3 golü var.

Avrupa’da futbol yaşantısını sürdürüp, noktalamakta kararlı olan ve Schalke forması altında harikalar yaratarak kısa sürede ilk 11’deki yerini sağlamlaştıran Mesut ile yaşantısını, futbola bakışını ve yeşil sahalardaki hedeflerini konuştuk. İşte kendi ağzından Mesut Özil:

Çalışmaya mecbursun

"Schalke’de, Lincoln Galatasaray’a transfer olunca onun veliahtı oldum. Orta sahada görev yapıyorum ve banko forma giyiyorum. Schalke taraftarı için büyük bir yıldız olan Lincoln’ü aratmadığıma inanıyorum. Kısa sürede kendimi kanıtlamak ve Schalke gibi Bundesliga’da zirveye oynayan bir takımda banko yer almak büyük mutluluk. Kendime güvenimin karşılığını aldım. Almanya’da her futbolcu için öncelikle çalışkan olmak ve disiplin ön plandadır. Burada ilk önce bu iki şeyi öğretirler.

Kızgınlığım yok

Ay yıldızlı formayı o kadar çok giymek istedim ki anlatamam. Ama yüreğimdeki ay yıldız sevgisi hiçbir zaman sönmedi. Milli formayı giymek de çeşitli olaylar nedeniyle mümkün olmadı. Bekleyecek değildim. Ben de yüreğimi, tekniğimi ve fiziğimi gösterebilmek için Almanların teklifini kabul ettim. Burada bana hiçbir şey önermediler. Direkt bana formayı sundular. Alman Ümit Milli Takımı’nda da başarıyla yer alıyorum. Burada Almanların futbola nasıl baktıkları ve çok iyi anladıklarını gördüm. Bizde ise herkes beklemede. Sanki bu işler sıralı. Yeteneği olan birçok oyuncu da benim konumumda. Her şeye rağmen ay yıldızlı formayı giyemediğim için kimseye kızgınlığım yok.

Özlemim çok büyük

Burada alt yapıya, disipline, heyecana ve futbolcuya büyük önem veriliyor. Ben futbol oynayabilmek için Alman Milli Takımı’nı tercih ettim. Liseden sonra profesyonel futbol yaşamı için okulu terk ettim. Nuri Şahin’den sonra 17 yaşında Bundesliga’da forma giyen önemli genç oyuncular arasında yer alıp Türklerin adını duyurmak, insanı heyecanlandırıyor. Ülkemi, gururla temsil ettiğime inanıyorum. İçimdeki Türkiye özlemi anlatılmaz. Hele hele İstanbul. Ülkeme sadece örf, adet ve geleneklerimizi görmek, bunun yanında da tatil yapmak için geleceğim.

Türkiye’de güzel para kazanılıyor

Önemli ve kritik maçları kazanmamız halinde yöneticilerin kalkıp bizlere prim teklif ettiğini duymadım. Türkiye’de sıradan bir maç yapıp kazansanız dahi prim veriyorlar. Bu da yabancıları cezbediyor. Türkiye’de transfer ücreti gibi prim veriyorlar. Schalke’de en az para alan oyuncular arasındayım. Schalke’de kalıp kalmayacağım belli değil. Cazip teklifler var. Türkiye’ye asla gelmem.

Ailem her şeyim

Benim her şeyimle babam ilgilenir. Menajerim İranlı Rıza Fazeli ile birlikte bugünlere gelmemde büyük rolleri var. Kardeşlerim Mutlu, Neşe, Duygu ile birlikte yaşıyoruz. Ailemden kopamam. Benim en büyük moral kaynağım, onlar.

Zidane gibisi gelmez

Örnek aldığım insanlar Hamit ve Halil Altıntop kardeşler. Benim kafa yapımla çok uyuşuyorlar. Tek kelimeyle süper profesyoneller. İdol olarak Zidane’ı örnek alıyordum. Fenerbahçe maçlarını kaçırmıyorum. Çünkü Alex gibi bir starı seyretmek büyük zevk. Hemen televizyonun başına geçiyorum onun hünerlerini izlemek için. Dünya’da tekniği çok özel futbolcu sayısı az.

Destek alan coşar

Schalke’nin bu kadrosuyla Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez tur atlaması büyük olay. Almanya’da bizim elde ettiğimiz başarı yankı uyandırdı. U-19 Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Frank Engel, beni sürekli arayarak özel ve futbol hayatımla ilgi beni sürekli motive ediyor. Ondan destek alıp coşuyorum.

Bakış açıları farklı

Türkiye’deki futbolcu arkadaşlarımla konuştuğumda bana kaç kilometre yaptığımı soruyorlar. Ben de arabamı soruyorlar zannediyorum. Kondisyon çalışması yapıyoruz ama Türkiye’de önemli maçlar öncesi inanılmaz kondisyon yüklemesi yapıyorlarmış. Almanya’da taktik ve sistem vardır. Almanya ile Türkiye arasındaki farka bakıldığında bu çok net görülüyor.

Lincoln’ü anlamak lazım

Lincoln ile beraber oynadım. Müthiş bir yetenek. Schalke’deyken bu kadar sık sakatlanmıyordu. Lincoln’ü ceza sahası içinde ya da dışında topla buluşturun, sonra santraya koşun. Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar Lincoln’ü çözemediler. Müthiş ateşleyici bir rolü vardır.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla