Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2008, 17:36   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Süreyya Ayhan'dan şok savunma

Süreyya Ayhan'dan şok savunma

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'nda sözlü savunma yaptı. Çiftin avukatı Osman Buldan, ''Müvekkillerim tescilli sporcu ve antrenör değil. Ceza Kurulu'nun yargılama yetkisi yok'' derken, kurul başkanı Ömer Remzi Arıkan, ''Usul yönünden itirazda bulundular. Kararı 18 Ocakta verebiliriz'' diye konuştu.
Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, ABD kampı sırasında yapılan doping kontrollerinde A ve B numuneleri pozitif çıkan ve sözlü savunma talebinde bulunan milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'u bugünkü toplantıda dinledi.
Ömer Remzi Arıkan'ın başkanlığında, başkan vekili İhsan Yeşilyurt ve üyeler Hüseyin Serin ile Orkun Çınar'ın katılımıyla toplanan ceza kurulu, Avukat Osman Buldan ile birlikte gelen Kop çiftinin sözlü savunmalarını aldı.
Atletizm Federasyonu'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Avukat Osman Buldan, ceza kurulu üyelerine savunma dilekçeleriyle birlikte sözlü savunmalarını da sunduklarını söyledi.
Buldan, müvekkillerinin ABD'de federasyonun tescilli sporcusu ve antrenörü olarak kamp yapmadıklarını, kendi imkanlarıyla çalıştıklarını ve ceza kurulunun hangi nedenle müvekkillerini yargıladığına anlam veremediklerini belirterek, ''Toplantıda, Yücel Kop'un federasyonun resmi antrenörü olmadığını, Süreyya Ayhan Kop'un da 2004 yılından bu yana tescilli bir lisansa sahip olmadığını, ABD'deki çalışmalarını kendi imkanlarıyla ve bir aile olarak yaptıklarını anlattık. Federasyonun, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yetkililerine müvekkillerimin sporcu ya da antrenör olmadığı yönünde bilgi vermediğini kurula ilettik. WADA yetkililerinin de bu nedenle yaptıkları kontrolün yasa dışı ve insan haklarına aykırı bir davranış olduğunu söyledik'' diye konuştu.

-TESCİL TARTIŞMASI-

Avukat Buldan, Mehmet Terzi başkanlığındaki Atletizm Federasyonunun görevde bulunduğu süre içinde Kop çiftine hiçbir şekilde görev vermediğini söyleyerek, ''Bu nedenle, hangi gerekçeyle disiplin kuruluna sevk edildiğimizi sorduk. Federasyon, Yücel Kop'a 4,5 yıldır görev vermedi. Süreyya Ayhan Kop'un da 2004'ten bu yana lisans tescili yok. Vize verilmeyen ve aile olarak ABD'de çalışan bu insanları neye göre yargılıyorlar'' dedi.
Osman Buldan, Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'ndan çıkacak kararın olumsuz olması halinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidebileceklerini de ifade etti.

-ARIKAN: ''KARARI 18 OCAKTA VEREBİLİRİZ''-

Ceza Kurulu Başkanı Ömer Remzi Arıkan ise toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Kop çiftinin avukatının usul yönünden itirazda bulunduğunu, kendilerinin de bunu inceleyeceklerini ve 18 Ocakta konuya ilişkin kararı verebileceklerini söyledi.
Arıkan, ''Toplantıda dilekçe ve delillerini sundular. Gerekli incelemeleri yapacağız. Kendilerinin yetkilerimize dair itirazları da oldu. Bu konuyu da inceleyeceğiz. Kop çifti, savunmalarında kendilerinin atlet ve antrenör olmadıklarını iddia edip, ceza yetkimizin olmadığını söylediler. 18 Ocaka kadar her şeyi titizlikle inceleyeceğiz'' şeklinde konuştu.
Ömer Remzi Arıkan, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Kop çifti, toplantıda doping konusuna girmek istemediler. Süreyya Ayhan Kop, sonucun pozitif çıkmasına şaşırdığını ve hala da şaşkın olduğunu ifade etti'' dedi.

09.01.2008 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla