Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2008, 21:35   #1
Schwarzer Adler
 
Schwarzer Adler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tesadüfen evlenen ikizler İngiltere'yi karıştırdı

İngiltere'de doğumdan sonra ayrılan ve farklı ailelere evlatlık verilen ikiz kardeşlerin tesadüfen evlenmesi, ülkede evlat edinme yasalarının sorgulanmasına neden oldu.

İngiltere'de, gerçek kimlikleri gizlenen kız ve erkek ikiz kardeşlerin tesadüfen evlenmesi ülkeyi birbirine kattı. Yüksek mahkeme tarafından evlilikleri geçersiz sayılan ikizlerin, birbirlerini nasıl bulabildikleri ve aşık oldukları ise gizemini koruyor.
İkiz kardeşlerin, ayrıldıktan sonra diğer kardeşleri ile hiç görüştürülmedikleri, gerçek kimliklerinin de gizlenmiş olduğu öğrenildi.
Evlat Edinmeden Etkilenen Yetişkinler Kurumu'ndan Pam Hodgins, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, insanların kendilerine en çok benzeyen kişilerden daha çok etkilendiklerini ve kimsenin kimseye, biyolojik ikizinden daha fazla benzeyemediğini söyledi. Profesör Lord David Alton tarafından ortaya çıkarılan kardeş evliliği ile ilgili olarak Alton, "Kardeş oldukları asla söylenmemiş. İlerleyen yaşlarında birbirleri ile tanışmış ve kaçınılmaz duygular hissetmişler" dedi.
Kardeşlerin kan uyumu fark edilene kadar olayın anlaşılmadığına dikkat çekilirken, bu olayın ardından İngilizler, evlat edinme ve evlat edinilme ile ilgili kuralları tartışmaya başladı. Özellikle evlat edinilen kişilerin, ilk kimliklerini öğrenme ve aileleri ile ilgili bilgileri edinme hakları olduğu savunulmaya başlandı.
Lord Alton, evlatlık çocukların bu tür sorunlarla karşılaşma riskinin çok yüksek olduğuna değinerek, vekillerin bir an önce bu konudaki yasalarda düzenlemeye gitmesini istedi.
Öte yandan, evlatlıkların biyolojik ailelerini öğrenmesi, evlatlık edinilen aile ile olan bağlarını zayıflatacağı düşünülerek eleştiriliyor. Lord Alton ise, Lordlar Kamarası'nda gündeme getirdiği konu ile ilgili olarak, ikiz kardeşlerin birbiriyle evlenmesi gibi durumların bir daha ortaya çıkmaması için, her çocuğun gerçek ailesini öğrenme hakkı olduğunda ısrar ediyor.
__________________
Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yalnız uçar..
Schwarzer Adler Ofline   Alıntı ile Cevapla