Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-01-2008, 21:37   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Elektronik devlerinden LCD ortaklığı

Elektronik devlerinden LCD ortaklığı

Elektronik devleri Canon, Hitachi ve Matsushita, LCD teknolojisini geliştirmek üzere ortak oldu.
Click the image to open in full size.


LCD ekranların dünyada gördüğü talep üzerine elektronik pazarının üç lideri Canon, Hitachi ve Matsushita, LCD teknolojisini geliştirmek üzere ortaklık kararı aldı. Güçlerini birleştirecek olan üç firma, aynı zamanda maliyetlerden de tasarruf edecek.

LCD ekranlar, cep telefonlarından düz ekran TV'lere, PC'lerden dijital kameralara, oyun konsollarına, yazıcılara, otomobil elektroniklerine kadar geniş bir yelpazede gittikçe daha fazla uygulama alanı buluyor. LCD ekranlara talep çığ gibi büyürken, artan rekabet nedeniyle firmaların yüksek kalitede ve ucuz fiyata LCD ekran üretimi gerçekleştirmeleri önemli bir zorunluluk halini alıyor.

İşte bu noktada, dünya elektronik pazarının üç devi Canon, Hitachi ve Matsushita, LCD ticareti ve teknolojisini geliştirmek ve desteklemek amacıyla kapsamlı bir ortaklık anlaşmasına imza attı. Söz konusu ortaklık kapsamında üç firma, görüntü teknolojilerinin gelişimini hızlandırmak ve uygulama alanlarını çoğaltmak için güçlerini birleştirme kararı aldı.

Sıra dışı renk üretimi, her açıdan görünebilirlik sağlayan, başkaca üstün özelliklere de sahip ve dünyaca takdir gören Düzlem İçi Değişim (IPS) teknolojisi de dahil olmak üzere gelişmiş sıvı kristal teknolojilerine sahip olan Hitachi ile dijital görüntüleme pazarının lideri Canon ve düz-panel TV alanında küresel liderliği elinde tutan Matsushita'nın söz konusu ortaklığı dünyada büyük yankı yarattı.

Anlaşmaya göre, Canon ve Matsushita, tamamen Hitachi'ye ait bir alt kuruluş olan ve orta çapta LCD ekran işiyle ilgilenen Hitachi Displays Co. Ltd.'in hisselerinden %24.9 oranında pay satın alacak. Yetkili otoritelerin onayı alındıktan sonra 31 Mart 2008'de geçerli olacak satış sonrasında, Hitachi'nin şirketteki hissesi %50.2'ye düşecek. Anlaşmanın detayları önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Canon yeni nesil LCD ekranlarla ürünlerini geliştirecek
Hitachi Displays'in öz kaynağından pay alarak LCD ekranların istikrarlı tedariki için sağlam bir yol inşa eden Canon, geliştirme süreçlerini kısaltarak ve ürün özelliklerini geliştirerek ürün geliştirme olanaklarını artırmanın yollarını arıyor. Ayrıca Canon tüketici elektroniği, ofis cihazları, medikal ve diğer alanlardaki cihazlarda yüksek kaliteli, ufak ve orta boy LCD ekranları kullanarak, dijital tek lensli refleks kamerasını ve diğer ürünlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Nihai ürün üreticisi olarak Hitachi ise işbirliği sayesinde düz ekran LCD TV sektöründe dünyanın en ince düz ekran LCD televizyonunu ve ultra-ince düz ekran LCD TVleri 'Wooo UT serisi'ni geliştirmek için son teknoloji LCD ekranlarını kullanarak rekabet avantajı sağlayacak.

Canon ve Hitachi, birlikte organik ışık emici diyot (OLED) ekranların geliştirilmesini hızlandırmayı hedefliyor. Canon, kullanıcılara günlük veya iş yaşantılarında herhangi bir konudaki görüntü ve verileri işlemelerini sağlayan, veri, sabit görüntü ve video için kullanılan girdi ve çıktı cihazlarının karmaşık bir birleşimi olan çapraz medya görüntülemeyi gerçekleştirmek için değişik tür ekranlar üretmeye devam edecek.

Gelecek planları arasında ortak üretim tesisi kurmak da var
Bu hamleler, Matsushita ve Canon'un dahil olduğu bir şirket olan IPS Alpha'nın içinde gelecek nesil bir üretim tesisi kurulmasını teşvik ederek, sıvı kristal ekranların istikrarlı üretimini sağlamayı amaçlayan girişimin bir parçası. Böylece PDP modeline ayak uyduran düz ekran televizyonların VIErA Serisindeki rekabetini artırmak için IPS α Panel'in sıra dışı performansından ve maliyet avantajından faydalanılması amaçlanıyor.

İkinci adım olarak bu üç firma, ufak ve orta ölçekte ekranlar konusunda geniş teknik bilgiye sahip olan Canon'un, Hitachi Display'in, küresel olarak TV sektöründe lider olarak tanınan Matsushita'nın IPS Alpha'nın çoğunluğuna sahip olmasını sağlayacak bir mülkiyet değişimi de planlıyor.</B></STRONG></I></U>
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla