Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2008, 06:09   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mauresmo'dan erken veda

Click the image to open in full size.
Bayanlar tenisinin eski bir numarası Amelie Mauresmo, iki yıl önce şampiyon olduğu Avustralya Açık'ın üçüncü turunda evsahibi ülkeden Casey Dellacqua'ya elendi. Justine Henin, Serena Williams ve Maria Sharapova üçüncü tur maçlarında set kaybetmedi.

Sezonun ilk grand slam turnuvasında beşinci günün sürprizini 22 yaşındaki Avustralyalı tenisçi Casey Dellacqua yaptı.

Dünya klasmanında 78'inci sırada yer alan Dellacqua, Melbourne Park'ta iki yıl önce şampiyonluğa ulaşan eski bir numara Amelie Mauresmo'yu 3-6, 6-4, 6-4'lük setlerle yenerek son 16 arasına girdi

Daha önce grand slam turnuvalarındaki en büyük başarısı 2007 Amerika Açık'ta ikinci tur olan Dellacqua, dördüncü turda dünyanın üç numarası Jelena Jankovic ile karşılaşacak.

Virginie Razzano'yu üç sette geçen Jankovic dışındaki favorilerden Justine Henin, Maria Sharapova, Serena Williams üçüncü turda set kaybetmedi.

Bir numara Henin, 25 numaralı seribaşı Francesca Schiavone'ye 7-5, 6-4'lük setlerle eleyerek üst üste 31'inci galibiyetini elde etti. Belçikalı tenisçiyi dördüncü turda turnuvanın sürpriz ismi Tayvanlı Hsieh Su-wei bekliyor.

Avustralya Açık'ın son şampiyonu Williams, 26 numaralı seribaşı Victoria Azarenka'yı 6-3, 6-4'lük setlerle safdışı bıraktı. ABD'li tenisçi, çeyrek finale çıkabilmek için turnuvanın 12 numarası Nicole Vaidisova ile mücadele edecek.

Beş numaralı seribaşı Sharapova, Elena Vesnina'yı 6-3, 6-0'lık setlerle mağlup ederek dördüncü turda Elena Dementieva'nın rakibi oldu. 11 numaralı seribaşı Dementieva, 17 numaralı seribaşı Shahar Peer'i 6-2, 6-0'lık setlerle eledi.

RODDİCK'TE ELENDİ Click the image to open in full size.
Andy Roddick, altı numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği Avustralya Açık'ın üçüncü turunda Philipp Kohlschreiber'e yenilerek elendi.

Roddick, 29 numaralı seribaşı Alman rakibine 6-4, 3-6, 7-6, 6-7, 8-6'lık setlerle yenilerek sezonun ilk grand slam turnuvasında dördüncü turu göremedi.

ABD'li tenisçi, Avustralya saatiyle sabaha karşı 2:00'dan sonra biten karşılaşmanın final setinde 5-4 gerideyken dört maç puanı kurtardı ama mücadeleyi lehine çeviremedi.

Dördüncü sette hakemle sert bir tartışmaya giren altı numaralı seribaşı Roddick, 2002'den bu yana katıldığı Avustralya Açık'ta ilk kez bu kadar erken elendi.

Melbourne Park'ta ikinci kez son 16'ya kalan Philipp Kohlschreiber dördüncü turda 24 numaralı seribaşı Jarkko Nieminen ile karşılaşacak.

2 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Fransız Gilles Simon’u 7-5,6-2 ve 6-3’lük setlerle 3-0 yendi. İlk sette zorlanan ve 6 kez set sayısı kaçıran İspanyol raket, rakibinin 48 basit hata ile oynadığı maçta son 2 sette zorlanmadı. 146 dakika süren maçta Nadal, 28 kez geldiği file önünden 23 sayı çıkardı.

4 numaralı seri başı Rus Nikolay Davydenko da, bir başka Fransız Marc Gicquel’i 6-3, 6-2 ve 6-3’le set vermeden geçti
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!

Konu tyler durden tarafından (19-01-2008 Saat 06:27 ) değiştirilmiştir..
tyler durden Ofline