Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-01-2008, 15:38   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'İnternetin Babalarına' Japon bilim ödülü

'İnternetin Babalarına' Japon bilim ödülü


Japan Prize 2008 ödülü Google'ın Başkan Yardımcısı Vinton Gray Cerf ile Teknoloji Geliştirme Örgütünün (CNRI) Yönetim Kurulu Başkanı Robert Elliot Kahn'a verildi.






Japan Prize'ın yarışma komitesinden yapılan açıklamada, bu iki internet uzmanının, "internet ağı için bir mimarı ve iletişim protokolü yaratmalarından" ötürü ödüle layık görüldüğü belirtilerek, Cerf ve Kahn'ın internet olabilmesi için dünya ölçeğinde geliştirilen temel ağ kavramını yarattığı kaydedildi.

Bu iki teknoloji önderi sayesinde, bir ağ toplumunun doğduğu belirtilen açıklamada, bunun, insan yaşamının alanını genişleten ve kalıcı küreselleşmenin temelini atan, insanlık tarihine benzersiz bir katkı olduğu ifade edildi.

1943 doğumlu Cerf, 1965'te kariyerine IBM'de başladıktan sonra 1976'dan 1982'ye kadar, internetin ilk ortaya çıktığı
ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Dairesinde (Darpa) çalıştı. "İnternetin Babası", 2005'ten bu yana Amerikan internet hizmeti kuruluşu Google'da başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Cerf'in internetin gelişimine böylesine katkıda bulunmasında, doğuştan duyma engelli eşi Carinne'in iletişim kurabilmesine yardımcı olma isteğinin de önemli payı bulunuyor.

1938 doğumlu Kahn da 1960'da Amerikan telekomünikasyon şirketi AT&T'de kariyerine başladıktan sonra, 1972'de Darpa'ya katılana dek
ABD'nin ünlü üniversitesi Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) çalıştı. Khan, 1986'dan bu yana kar amacı bulunmayan CNRI kuruluşunda görev yapıyor.

AMERİKALI GENETİKÇİYE DE ÖDÜL VERİLDİ

Japan Prize komitesi, ayrıca insan gen haritasının çıkarılması amacıyla yürüttüğü çalışmalarda ötürü 86 yaşındaki Amerikalı genetik uzmanı Victor A. McKusick'e ödül verdi.
Her yıl Japon İmparatoru tarafından verilen Japan Prize bilim ödüllerinde, ödül sahibi başına 50 milyon yen (yaklaşık yaklaşık 550 bin YTL) dağıtılıyor.
Ödül töreni 23 Nisanda Tokyo'da yapılacak.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla