Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-01-2008, 11:19   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dört köşe (Yemen Ekşioğlu)

Ertuğrul Sağlam’ın sıkıntısı top rakipteyken başlıyor. Top Beşiktaş’ta iken Kara Kartal yetenekli futbolcularıyla iyi işler yapabiliyor ama oyun rakibe geçtiğinde işler tamamen değişebiliyor.
Delgado, Bobo, Nobre, Holosko, Serdar Özkan ve hatta Cisse bile fazla ikili mücadelelere girip, ısıran oyuncular değil. Öyle ki, rakip kim olursa olsun, kaptıkları toplarla defansla ya da kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalıyor.
Dün gece de öyle oldu. Hele yenilen 2 gol var ki, amatör küme için çok önemli. Küçültmek istemem ama amatörler de bile böyle goller yenilmez. Dün, bunun sıkıntısı yaşandı. Ertuğrul Sağlam, kafasındaki oyun yapısını sahaya yansıtamadı. Çünkü kadroda problem vardı.
Mecburen elindeki mevcut kadroya göre sistemi oluşturdu. İbrahim’lerden defansı üçledi ama, rakibe hiç beklenmedik pozisyonlar verdi. Serdar Özkan, Cisse, Tello, Holosko defansın önünde orta sahada, onların önünde Delgado ve çift forvet Nobre-Bobo oynadı.
33 gol yemiş Kasımpaşa, maç öncesi bu sıkıntılı günde şans olarak düşünülebilirdi, ama oyunun gidişatı öyle değildi. Beşiktaş orta sahası da, Kasımpaşa’nın oyununa ayak uydurdu. Nasıl mı? Bobo ve Nobre’yi hep doldur boşaltlarla kullanmak istediler. Oyunu kenarlara taşımış olsalardı, sıkıntı yaşamazlardı.
Nitekim, Delgado’nun liderliğinde, Nobre yıldızlaştı. Daha önce de yazmıştım. Ama benim için çok önemli bir etken olduğundan, tekrar yazmak istiyorum.
Sahada Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Aydın Karabulut, Bülent Uzun, kulübede Ethem yılmaz, Batuhan Karadeniz. Bu çocuklar Beşiktaş’ın gelecekleri. Yani, esame listesinin neredeyse yarısı. Yıllardır, “Beşiktaş öz kaynak düzeni nerede?” diyenin gözüne girsin.


bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla