Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2008, 16:26   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
bir numara elendi

Bayanlar tenisinin bir numarası Justine Henin, çeyrek finalde Maria Sharapova'ya yenilerek Avustralya Açık'a veda etti.


Click the image to open in full size.

Henin, 2004'te şampiyon olduğu ve 2006'da final oynadığı Avustralya Açık grand slam turnuvasına bu yıl çeyrek finalde veda etti.

Dünyanın bir numarası, daha önce sekiz kez karşılaştığı ve sadece iki kez mağlup olduğu Maria Sharapova'ya 6-4, 6-0'lık setlerle boyun eğdi.

Sezonun ilk grand slam turnuvasında beş numaralı seribaşı olarak mücadele eden Rus tenisçi yarı finalde üç numaralı seribaşı Jelena Jankovic ile mücadele edecek.

Melbourne Park'ta geçtiğimiz yıl final oynayan Sharapova, Rod Laver Arena'daki çeyrek final maçına çok hızlı başladı ve 5-2 öne fırladı. Henin iki kez set puanı kurtardıktan sonra rakibinin servisini de kırdı ama ilk seti 6-4 kaybetmekten kurtulamadı.

İkinci sette Henin'e oyun vermeyen Sharapova 98 dakika süren maçtan galip ayrılarak Avustralya Açık'ta üst üste dördüncü kez yarı finalist oldu.

2002 yılından bu yana ilk kez bir seti oyun alamadan kaybeden Justine Henin'in 32 maçlık galibiyet serisi de sona erdi.

Maria Sharapova, yarı finaldeki rakibi Jelena Jankovic ile bugüne kadar oynadığı dört karşılaşmanın üçünden galip ayrıldı. İkili arasındaki son maçı ise Sırp tenisçi kazandı

Erkekler tenisinin iki numarası Rafael Nadal, Jarkko Nieminen'i üç sette yenerek Avustralya Açık'ta ilk kez yarı finale yükseldi.


Click the image to open in full size.

Nadal, dokuzuncu günün ilk erkekler maçında 24 numaralı seribaşı Nieminen'i 7-5, 6-3, 6-1'lik setlerle yenerek yarı finalist oldu.

Açılış setinde iki kez set puanı kurtardıktan sonra maça ağırlığını Nadal, mücadeleyi iki saat 19 dakikada bitirdi ve Avustralya Açık'ta ilk yarı finalini oynama hakkı kazandı.

Üç kez Fransa Açık şampiyonu Nadal'ın yarı finaldeki rakibi turnuvanın sürpriz ismi Jo-Wilfried Tsonga olacak. Dünyanın 38 numarası Tsonga, 14 numaralı seribaşı Mikhail Youzhny'yi 7-5, 6-0, 7-6'lık setlerle geçti.

Bayanlarda ilk yarı finalist Jelena Jankovic oldu. Dünyanın üç numarası Jankovic, geçtiğimiz yıl dördüncü turda yenildiği Serena Williams'a set vermedi ve Avustralya Açık'ta ilk kez yarı finale kaldı.

Yedi numaralı seribaşı Williams, geçen yıl kazandığı turnuvada Sırp rakibine 6-3, 6-4'lük setlerle boyun eğdi.
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline