Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-01-2008, 18:09   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"don juan" mı "kazanova" mı yoksa hepsi zampara mı?

hayatını kadınlar konusunda ihtisasa ayırmış insanlara mı zampara denir yada zamparalık bir meslek yada sanat mıdır bilinmez ama tarih boyunca bu işte ön plana çıkan iki kişi var. hatta bu isimler bazı davranışları niteleyen bir kavram niteliğini almış ve zamparalık konusunda markalaşmıştır. bunlardan birisi don juan digeri de casanova'dır.

bunlardan don juan hayallerin kurguladığı bir zamparadır. masallarda geçer. bu genç ve yakışıklı ispanyol, sevgilisine kavuşabilmek için kendisini engellemek isteyen sevgilisinin babasını öldürmüştür. ve aşka ulaşmak için en büyük engele ilk savaşı açmış aşka giden her yolu mübah görmüştür.

bu cinayetin ardından öldürülmüş ve takipçilerinin idolü halini almıştır. jon juanlık ise kadına ulaşmak için her yol mübahtır şeklinde sapkınlığa uğramıştır. aşk için engelleri aşmak yerine aşkı yatağa kadar yaşamak kılıfına bürünmüştür. her kadınla olan aşk yatakta son bulmaktadır.

kazanova ise;
aynı zamanda yazar çizer takımındandır. 1725 venedik doğumludur. işadamı olan bu zat çok elit bir kişiliğe sahiptir. fransız devletinin milli piyango idaresini kurmuş iyi bir kumarbazdı. hiç evlenmemiş aşık olduğuna gerçekten aşık olmuş aşkı yaşamış ama tek kadınla asla yetinmemiştir. tek kadına hayatını bağlamayı red etmiştir. evrensel kadın gönlü alma kriterlerini ortaya koymuştur. hayatının sonlarını kitaplara adayan ünlü zamparanın fikri şudur:

"Mutluluklarını kendilerinden dahi saklayanlar veya mutluluğa erişme şansına sahip olduktan sonra bundan pişmanlık duyanlar, mutlu olmayı hak etmeyenlerdir".


sorum şu: acaba kadına ulaşmak için yapılan bilinçli girişimler yani aşık olmadığı halde sırf elde etmek için yapılan eylemler ile gerçekten aşık olan aşkı doruklarda yaşayan ama ayran gönüllü olanlar arasında fark var mıdır? yoksa hepsi zampara mıdır?
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline   Alıntı ile Cevapla