Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2008, 12:23   #1
dogan_cordoba
Moderator
 
dogan_cordoba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Meteoroloji Uyardı...!!

Meteorolojiden uyarı! Click the image to open in full size.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan ''meteorolojik değerlendirmeye'' göre, bugün Marmara Bölgesi ile Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor.

Perşembe günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri yağışlı geçecek.

Yağışlar, kıyılarda yağmur, Marmara'nın doğusunda karla karışık yağmur, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.


Poyraz, Perşembe günü Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuvvetli esecek.

Hava sıcaklığı bugün Marmara ve Ege'de, Perşembe günü, yurdun kuzey ve iç bölgelerinde hissedilir derecede (5-7 derece) azalacak.

Yağışlı hava, Cuma günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdürecek.

Değerlendirmede, Perşembe günü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde esmesi beklenen kuvvetli poyraz ile yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek kar yağışının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

EGE'DE FIRTINA UYARISI

İnternet sitesinde yer alan bir başka değerlendirmede ise bugün Ege'de fırtına uyarısı yapıldı.

Ege'de halen güney yönlerden orta kuvvette esen rüzgarın, akşam saatlerinden sonra kuvvetlenerek kuzeydoğudan poyraz/fırtına şeklinde (6 ile 8 kuvvetinde, 50-75 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, 27 Ocak Pazar gününe kadar Ege'nin tamamında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Fırtına nedeniyle, denizciler ile ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

__________________
'' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! ''
dogan_cordoba Ofline   Alıntı ile Cevapla