Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-01-2008, 20:02   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bonservisi 7 milyon avro

Bonservisi 7 milyon avro

Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Schalke 04, bir türlü anlaşmaya yanaşmadığı genç yıldız Mesut Özil'i kadro dışı bırakırken, bonservis ücretini de 7 milyon Euro olarak belirledi. Bu miktarın Almanya için geçerli olduğu, Mesut başka bir ülkede oynamak isterse daha fazla para isteneceği belirtildi.
Schalke 04, yılan hikayesine dönen Mesut Özil olayında son noktaya koydu. Kulüp menajeri Andreas Möller, Mesut'un kadro dışı bırakıldığını ve 7 milyon Euro'yu getiren kulübün genç orta saha oyuncusunu transfer edebileceğini açıkladı. Ancak bu fiyatın sadece Almanya içi transferde geçerli olduğu, yurt dışından bir takımın Mesut'u almak için daha yüksek bir miktar önermesi gerektiği ifade edildi.
Menajer Möller, bonservis ücretinin yüksekliği ile ilgili yapılan yorumlarla ilgili şunları söyledi:
"Mesut'un danışmanı Reza Fazeli yeni sözleşme için piyasaya göre bir rakam istemişti. Biz de bu rakama uygun bir bonservis ücreti belirledik. Daha önce U-21 milli takım oyuncusu Sebastian Boenisch'i (20) 4 milyon Euro'ya Werder Bremen'e vermiştik. O halde herkesin Barcelona'da oynayan Arjantinli yıldız oyuncu Messi ile karşılaştırdığı ve tüm Avrupa'nın peşinden koştuğunu iddia ettiği Mesut için bu rakam oldukça normal."
Schalke'nin astronomik bir bonservis belirleyerek, aylarca yapılan görüşmeye rağmen bir türlü anlaşmayan genç yıldızın babası ile danışmanını zor durumda bırakmayı amaçladığı ifade edildi.
Bu arada menajer Möller, Mesut'un artık Schalke'de kadroya giremeyeceğini, ara transferde kendine kulüp bulamazsa ikinci yarıda sadece antrenmanlara katılacağını açıkladı. 19 yaşındaki oyuncunun babası Mustafa Özil de birkaç gün önce yaptığı açıklamada, içlerinde Fenerbahçe'nin de bulunduğu birçok takımın Mesut'u istediğini ve 31 Ocak'a kadar yeni bir takımla sözleşme imzalanacağını öne sürmüştü.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla