Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2008, 11:31   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Söke söke (Hakan Can)

Hem kendilerine, hem birbirlerine güveni kalmayan stoperler artık klasik haline gelen bireysel ikramlarını yaptı. Baki’nin içinden geçmeye çalışan, başaramayan Özgürcan’ın verdiği pasta Zurita’nın vuruşu çatala giderken, Beşiktaş’ın kalitesi ve özgüveni yüksek bir stoper transferi için yalnızca 4 günü kaldı. Şampiyonluğa oynayan bir takım, 20. maçına 9. defa geride başlıyorsa eğer, defans oyuncuları oyuna giremez, ön libero forveti layıkıyla destekleyemez. İyi bir stoper, takımın oyununu da baştan aşağı değiştirecektir.
4-1-3-2 dizilişi, Bobo, Nobre, Holosko, Delgado, Tello’nun aynı anda sahada yer alışı, hem defansta zaaf yaşanmasına hem de hücumda verimin düşük kalmasına neden oldu. Özellikle Holosko’nun Delgado’dan rol çalan karakterdeki oyun yapısı, Arjantinli’yi kötü gösterdi, Sağlam’ın Bobo ve Nobre’nin birinden vazgeçip, Serdar’ı orta sahada kullanması, takımı iki yönde de iyi yapacaktır.
Tek ön liberolu sistem Cisse’nin sırtına inanılmaz bir sorumluluk yüklerken, defansın hata yapmasında da etkili oluyor.
Seyirciyi tatmin etmekten uzak oyuna rağmen, söke söke gelen galibiyet, Gaziantepspor’un güçlüzlüğünden kaynaklanırken, farkı geçen sezon çıktığı Antalya maçında kelisine duvar örüp Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyan Murat önledi. Murat 7 gol kurtardı, Deumi üç gollük atağı keserken, Murat ve Bekir de birer topu çizgiden çıkardı. 72’de Bekir’in vuruşunu engelleyerek takımını kurtaran Nobre, 77’de attığı golle de maçın adamı olmaya hak kazandı. İbrahim Üzülmez, Nobre, Tello, Ali Tandoğan ve özellikle Cisse çok başarılıydı.
Cüneyt Çakır, Özgür’ü 75’te kızartmayıp, yardımcısı Orkun Aktaş ise, Murat’ın direkten auta giden vuruşundan önce ofsayt bayrağını kaldırmayıp, iki önemli hata yaptı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla