Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2008, 17:17   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon10 Öküz modelleri!!!!

Şimdi efenim öküzler, cinsleri, yaşayışları, yetiştirilme tarzları bakımından ayrılarak çeşitlilik gösterirler. Her birinin ayrı bir öküzlüğü vardır ve hiç biri birini tutmamasına rağmen sonuç itibariyle hepsine biz kısaca öküz diyoruz. Ben birtakım çeşitlerini ve gösterdikleri davranış özelliklerini yazacağım, siz de kendi bildiğiniz öküz çeşitlerini ekleyebilirsiniz.

Trafik öküzleri:
Bu tür öküzler genellikle karşımıza trafikte seyir halindeyken çıkar. Genellikle BMW, Mercedes gibi otomobiller tercih ederken, bazıları da şahin, doğan, murat124 gibi otomobillerden yana kullanabilir tercihlerini. Bu tip öküzler arkalarından gelen araca yol vermemeyi bir marifet olarak nitelendirmekte, eğer böyle bir şey yaparlarsa incilerinin döküleceğine inanmaktadırlar. Özellikle bayan bir şöför iseniz bunların varlığını derinden hissedebilirsiniz. Bu cins öküzler trafikte seyir halindeyken sizi aracıyla sıkıştırmak suretiyle iyi bi halt ettiğini zanneder. Bunu yapmazsa eğer kendince ayıptır, kaçırılmış bir fırsattır. Yaptığında ise egoları acayip tatmin olur, hatta kendini başı göğe ermiş gibi falan hisseder.

Paralı Öküzler:
Bu tip öküzler genellikle kalbur üstü dediğimiz ve bu deyimin hala ne olduğunu anlayamadığım sosyolojik grup içersinde yer almaktadırlar. Bu cinslere "kravatlı öküzler" de diyebiliriz. "Kıroyum ama para bende" dercesine etrafta sek sek sekerek bade süzerler. Onlar için "imaj hiçbirşey, para herşey"dir. Hatta bu fikre dayanarak siyah takım elbisenin altına turuncu çorap giymekten bile çekinmezler. Bazı modelleri de kravatı ile aynı renk cep mendili kullanır. Karşı cins tarafından sevilesi, aşık olunası, vazgeçilmez bir yaratık gibi görürler kendilerini. Hatta çok ileri gidip karizmatikmiş hissine bile kapılabilirler. Onlar paranın her açığı kapattığına inanır, para ile öküzlüklerini kapatma felsefesi ile hareket ederler. Bazıları bu konuda başarılı olur ve öküz olduklarını kimse anlayamaz.

Sosyal öküzler:
Bu gruptaki öküzlerle her yerde karşılaşabiliriz. Sokakta, parkta, cafede, çarşıda, pazarda bütün sosyal ortamlarda.. Bu cinsler ise resmen karşı cinsleri rahatsız etmek amacıyla birtakım yerlerde konuçlanmıştırlar. Önlerinden geçen her hatun kişiye kayıtsız şartsız laf atmalarıyla meşhurdurlar. Bunların bazı çeşitleri bireysel takılırken, koloni halinde takılanları da vardır. Kolonideki bütün bireyler birbirlerine gaz vermek suretiyle gelen geçene laf atma eylemini hak geçmeden paylaşmaktadırlar. Örneğin birinci geçene birinci öküz laf attı ise, ikinciye laf atmak ikinci öküzün hakkıdır ve bu hakkın asla yenmemesi lazımdır.

Asosyal öküzler:
Bu tipler ise hiç bir sosyal ortama katılım sağlamamaktadır. Ve bu tarz birşeyin ayıp günah olduğuna kendilerini inandırmışlardır. Karşı komşunuz da olsa bir selamı sabahı size çok görürler. Selam verirse eğer ağzının eğrileceği düşüncesindedirler. Bunların öküzlükleri en zararsız olandır. Yalnızlığa mahkum olarak hayatlarını idame ettirmektedirler. Yaralı parmağınıza iyi geleceğini bilseler de idrarlarını esirgerler. Yani kimseye
ne zararları ne de yararları dokunur. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesini aşmış "Aman yılan bana dokunmasın da kime dokunursa dokunsun, banane" felsefesiyle hareket etmektedirler.


Toplu Taşıma Aracı Öküzleri:
Bu tip öküzlere de belediye otobüsünde, metroda, trende,şehirlerarası otobüslerde rastlayabiliriz. Her toplu taşıma aracında farklı davranışlar sergilerler. Bir bayansanız ve belediye otobüsünde bunlardan biri ile karşılaştıysanız mutlaka "biri arkadan itekliyordur". Şehirlerarası otobüslerde ise horlamak, geğirmek, ayakkabılarını çıkararak ayak kokularını etrafa salmak suretiyle öküzlüklerini belli ederler. Hatta daha ileri gidenleri de vardır ki, burda dile getirmek istemiyorum ben şahsen.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla