Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2008, 11:15   #2
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çalımbay ve Muhammed bir arada

Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından "Atom Karınca" lakaplı Rıza Çalımbay,14 yaşında giydiği siyah beyazlı formayı 20 yıl aralıksız üstünde taşımış ve Beşiktaş A Takımı'nda görev yaptığı 16 sezonda 494 lig maçına çıkarak ulaşılması güç bir rekora imza atmıştı. Çalımbay, futbolculuğunun ardından kariyerine teknik direktör olarak devam etmiş, 2004-2005 sezonunun devre arasında Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine getirilmişti. Ancak teknik direktörlüğü, futbolculuğu kadar uzun sürmemiş, yaklaşık 10 ay süren Beşiktaş teknik direktörlüğü görevi, istifa etmesi ile sonuçlanmıştı. Rıza Çalımbay kadar konuşulmasa da özellikle geçtiğimiz yıl adının Barcelona ile anılması ve İspanya'ya giderek Barcelona'nın altyapı seçmelerinde gösterdiği performansla yeteneğini kanıtlayan Muhammed Demirci, "Beşiktaş'ın Geleceği" olarak görülmeye başlanmıştı. Muhammed, İspanya'ya gidemeyip, Türkiye'de bir yandan futbol oynamaya devam ederken, bir yandan da Beşiktaş maçlarında top toplayıcı olarak büyümeyi beklemeye başladı.
Muhammed Demirci, efsane kaptan ile bir araya geldiği günde ilk sözcükler Rıza Çalımbay'ın ağzından döküldü. Çalımbay, 14 yaşında olan Muhammed'in kendisinin Beşiktaş'a geldiği yaşta olduğunu ve genç oyuncunun olağanüstü yeteneklere sahip olduğunu söyledi.
Çalımbay, "Muhammed benim Beşiktaş'a geldiğim yaşta bulunuyor. Gerçi o benden daha önce Beşiktaş formasını giymeye başladı. Ben aralıksız yirmi yıl oynamıştım. Ama Muhammed'in benden daha başarılı olacağına inanıyorum.
Şimdiden benden daha yetenekli olduğunu söyleyebilirim. Sahip olduğu olağanüstü yeteneklerin üstüne koyması lazım. Çok uzun bir yolun başında duruyor. Futbolu çok sevmesi ve kendini hiçbir zaman yeterli görmemesi gerekiyor. Tabii bizim de desteğimizle çok güzel yerlere gelecek. Fizik olarak bana benziyor, ama teknik olarak benden daha iyi" dedi.
Rıza Çalımbay'ın bu övgü dolu sözleri karşısında biraz utandığı gözlenen Muhammed, belki de kendisine öğretilen, "Ben çalışmalarıma devam ediyorum"
cümlesinden sonra, kendi düşüncelerini şöyle dile getiriyor:
"Bana söylediği her şey için RIza Çalımbay'a teşekkür ediyorum. Ben çalışmaya devam ediyorum. Yeteneğimin de üstüne koymam gerektiğini biliyorum. Ama özellikle ondan yetenekli olduğumu söylemesi beni çok mutlu etti."

06.02.2008 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla