Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2008, 11:39   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bozulan dengeler (Gürcan Bilgiç)

Bir şey değişince, her şey değişir mi? Cisse'nin sakatlığında, ön liberoyu yedekleyecek kadro kalitesi olmadığından, Ertuğrul Sağlam, değişik bir formüle yöneldi. Tek mevkide, tek değişiklik yerine, olmayan 'bir' için 'iki-üç' görev bölgesinde farklı oyuncular kullandı. Belki de Bobo'nun sürpriz sakatlığı olmasaydı bunları yapmayacaktı. Ama Beşiktaş adına dengeleri bozan, kağıt üstünde doğru ama sahada çözüm üretmeyen kararlar olarak kaldılar.
Serdar ve Ricardinho ile göbeği tutmak fikri umalım ki mecburiyetten olsun. Önlerindeki Delgado'dan yardım geleceği düşünüldü herhalde. Ricardinho top kayıplarını üst üste yaparken, geri dörtlüsüne yaklaşarak seken topları toplamada daha faydalı oldu. Ne ayağı kalkıyor, ne başı... Böylesine ağır tempoda Beşiktaş'ın istediği hızlı düzenin oyuncusu olamadı.
Fakat çıkıştaki Beşiktaş'ın önemli kahramanı Delgado'ydu. Sahada O'nu ne kimse gördü, ne de o kendini gösterdi.
Bir soru çıktı buradan
Teknik heyet Delgado'yu, "Seni Ricardinho'ya tercih ediyoruz. Liderliği sana veriyoruz"
mesajıyla yaratmıştı. Arjantinli, yine geçen seneki silikliğine Ricardinho ile yan yana oynayarak döndü. Çıkan soru şudur; Delgado bu rekabeti istemiyor mu? Bu seçimler aklını karıştırıp, oyundan soğumasına mı neden oluyor?

KAFKAS, BEŞİKTAŞ'I SİNDİRDİ
Serdar Özkan ilk yarıda topu olumlu kullanmaya çalışsa da her boşa kaçtığında önüne pas atan yoktu. Serdar'ın düşünce ve koşu hızına yetişen bir Beşiktaşlı yoktu.
Beşiktaş'ın Bobo'yla oluşan çift forvetli düzenindeki değişiklik, gerçekte etkisizliğin nedeni. Sadece Holosko'yu o bölgeye çekerek, Serdar'ı sağ kanatta deneyerek, Cisse'nin yerine alacağınız tek kararla maç oynanabilirdi.
Bu Beşiktaş'ın işleyen düzeniydi. Sıkıntının sadece orta sahada yaşanacağı göz önüne alınsaydı, hiç olmazsa hücum hattındaki problemler aza indirilirdi. İkinci yarıda Sağlam bunu yaptı. Ama aldığı risk rakibin kontralarına yaradı.
Kayserispor'un çok istekli ve agresif olması, hem Beşiktaş'ı durdurma hem de kazanma nedeniydi. Tolunay Kafkas'ın gözü kara kişiliği, böyle önemli maçlarda takımının da havasını değiştiriyor. Bu sert oyun içinde Beşiktaş'ın sindiğini söylemek yanlış olmaz.
Milli maçın güven veren oyuncusu Gökhan Zan'ın iki golde ve kaçan bir golde pozisyon hataları vardı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla