Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2008, 20:53   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ruhr derbisi Schalke'nin

Ruhr derbisi Schalke'nin

Almanya 1. Ligi Bundesliga'da 19. haftanın derbi maçında Schalke 04, deplasmanda Borussia Dortmund'u 3-2 mağlup etti.
Ruhr derbisinde karşı karşıya gelen iki ezeli rakipten gülen konuk Schalke oldu. Mavi-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Asamoah, 31. dakikada Amedick (k.k) ve 82. dakikada Ernst'ten geldi. Ev sahibi takımda ise 21. dakikada Federico ile 50. dakikada Mladen Petric'in golleri yeterli olmadı. B.Dortmund'tan Dede maçın 76. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Sporx TV'den canlı yayınlanan maçta, Signal Iduna Park bir derbi mücadelesine daha ev sahipliği yaptı. 80 bin Dortmund taraftarının önünde kazanan Schalke, ligde arka arkaya 3. galibiyetini aldı ve puanını 35'e yükseltti. Geçtiğimiz hafta da bir başka güçlü takım Stuttgart'ı 4 golle deviren konuk takım bu galibiyetle zirve yarışında iddialı duruma geldi ve lider Bayern Münih'le arasındaki puan farkını da 5 indirdi. Borussia Dortmund ise galibiyet hasretini 3 maça çıkardı ve 22 puanda kaldı.
Günün diğer maçında ise Bayern Münih'le Werder Bremen Allianz Arena'da 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından, haftayı en karlı kapatan takım Schalke oldu.
Bayern, Werder, Hamburg ve Leverkusen'in birbirleriyle oynadıkları ve 2'şer puan bıraktıkları karşılaşmalar sonunda haftayı galibiyetle kapatan tek iddialı takım Schalke altın değerinde bi zafer kazanmış oldu.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla