Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2008, 11:12   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hamdi Bey’in teklifine varım (Ali Sami Alkış)

Süper Lig’in ikinci yarısı başladığından beri; karabasan gibi üstümüze çöken o eski hakem tartışmalarına artık pek tanık olmuyoruz. Hatalar elbette gene var ama, ortalık kan gövdeyi götürmüyor.

Bana göre, hakemler arasında oluşturulan iletişim modernizasyonu (Yani kulaklık uygulaması); işlerin toparlanmasına çok ciddi katkılar sağladı. Lig TV’nin bu konuyla ilgili aldığı yeni yayın prensibinin de bu düzelmede payı var.

Ama teknolojiye uyum sağlamakta zorlananlar da oldu. Mesela Kayseri-Beşiktaş maçında ilginç bir tabloya tanık olduk... Yan hakem İsmail Köse; bir pozisyon hakkında bilgi vermek için, orta hakem Bülent Demirlek’in kulağına eğilerek fısıltı ile konuştu. Üstelik bir eli ile ağzını kapattı.

Hakemin kulağına eğilmesi gerekmiyordu. Hatta Demirlek’in onun yanına koşması bile saçma. Sistem, zaten bu tabloları engellemek için getirildi. Yan hakem; bulunduğu yerden pozisyon ya da durum bilgisi verebilirdi. Eski alışkanlıkla yanına kadar koşturan hakemin, üstelik kulağına eğilip fısıldadı.

Uzaktan dudak okumayı engellemek için elinle ağzını kapatmayı bir derece anlayışla karşılarım ama kulağına eğilmek ve fısıldamak komik!

Uygulama daha çok yeni. Zamanla alışacaklar!

***

Yine aynı Kayseri-Beşiktaş maçında, bir başka şey daha dikkatimi çekti.

Bir gerilim anında futbolcular birbirine giriyor, hatta İbrahim Kaş Kayserili Aydın’a sert bir kroşe çıkarıyor... O kadar ki, çocuğun ağzı kan içinde kalıyor. Öte yandan Ali Turan’la Serdar Özkan gırtlak gırtlağa geliyor, bunları gören yok. Çıkması gereken kırmızılar güme gidiyor.

Bayrağında sinyal, kulağında kulaklık, ağzında mikrofon olan 3 kişi; bu yüksek teknolojik desteğe rağmen, suçluları tespit etmekte gene de çaresiz kalıyor. Artık daha ne yapılmalı? Sahanın orasına burasına bir de gizli FBI ajanları mı yerleştirelim?

***

Ama gene de hakkını yemeyelim; son uygulamanın genel olarak faydalı, yerinde ve gerekli olduğunu anladık. Çünkü ligin ikinci yarısından beri; koca bir haftayı, ilk kez hakem kavgalarıyla geçirmez olduk. Umarım bunun ana sebebi, yeni uygulamadır.

Acun’un programındaki görünmez bankacı Hamdi bey; ‘Bu sisteme Var mısın Yok musun?’ diye bana sorsa, daha ilk soruşunda ‘Varım’ derim.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla