Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2008, 18:53   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sanal alemde adınız çıkmasın

Sanal alemde adınız çıkmasın


İnternette adınız olumsuz yayınlandı. Yandınız.Mahkeme kararı bile sildiremiyor..



Click the image to open in full size.

Google gibi arama motorları adınızı asla unutmuyor. İnternetin kara listesinden sanal aleme adınız yazıldıysa, sayfaları güncellemeyen arama motorlarında yıllarca istemediğiniz şekilde yer alıyorsunuz. 'Ölü sayfa'yı kaldırmak ise neredeyse imkansız
Herhangi bir internet sitesinde adınız olumsuz bir şekilde geçtiyse yandınız. Çünkü sözkonusu sitedeki durumu mahkeme kararıyla düzeltseniz bile başta Google olmak üzere arama motorlarında sözkonusu sayfayı sildirmeniz neredeyse imkansız. Çünkü arama motorlarında yer alan bilgi, güncellenmeden yıllarca internette durabiliyor. Arama motorlarındaki çok sayıda 'ölü sayfa' zamanla toplumsal ön yargıları tetikleyebiliyor bu da kişisel psikoloji yerlebir ediyor.
PSİKOLOJİ BOZAR
Psikiyatrist Arif Verimli yargılama sürecinden geçip beraat eden kişinin, serbest kalması sonrasında, internet arama sayfalarında hala yargılanıyormuş gibi "suçlu" olarak yer almasının, toplum yargılarını da derinden etkilediğini söyledi. Verimli, bu durumun kişide psikolojik sorunlara neden olabileceğini belirtti.
'ÖLÜ SAYFA' ZOR KALDIRILIYOR
Bilişim Avukatı Kemal Şener de Google'da yapılan aramalarda kişiyle ilgili yayında olmayan ancak arama sonuçlarında çıkan sayfaların temizlenmesinin çok uzun bir süreç gerektirdiğini söyledi. Sayfayı kaldırmak için Google editörlerine başvurulmasının ilk aşama olduğunu söyleyen Şener, “Bu sonuç vermezse, avukat tutup Google'ın ABD merkezine dava açmanız gerekir. Davayı açmak bile 6 ay zaman alıyor. Davayı kazanırsanız, söz konusu link kapatılıyor" şeklinde konuştu. Google Türkiye'den bir yetkili ise sorumluluğun kendilerinde değil, haberi ilk yayınlayan sitede olduğunu belirterek, “Şikayet olursa ilgili linki kaldırırız” dedi.
Yasal düzenleme yapılmalı
Türkiye Bilişim Derneği Yönetimi Kurulu Üyesi ve Bilişim Avukatı Mehmet Ali Köksal ise arama motorlarından istenmeyen sayfalrın kaldırılmasının pahalı ve zaman almasında en büyük etkenin Türkiye'nin bilişimle ilgili hukusal düzenlemesinin tam olarak oturmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Bilişim suçlarıyla ilgili olarak bir çok kararın genel hukuk kuralları çerçevesi içinde alındığını belirten Köksal, "Bilişim alanındaki yasal düzenlemenin çerçevesi belirginleştikçe prosödürler de azalacaktır" dedi.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla