Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2008, 13:37   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Plastik bir maç (Uğur Meleke)

İkinci yarıda Ankaraspor'un artan temposu Beşiktaş'ı fiziksel olarak düşürdü, Nobre'nin çıkması öndeki mücadele gücünü zayıflattı


Hikmet Karaman, İnönü'ye 1 puan için gelmemiş, kanatlara hücumcu Tita ve Özer'i koyarak daha fazlasını istediğini belli etmişti. Ama özellikle sağda Tita -biraz da hava koşullarından olsa gerek- çok yumuşak bir görüntü çizince Aydın'ın oyunun büyük bölümünde ilk 11 fırsatını iyi değerlendirme şansı arttı. Solda da Erhan ve Özer'in entegre olamaması ilk 45 dakikada Ali Tandoğan'ın, Beşiktaş kariyerinin en iyi oyunlarından birini oynamasını sağladı.
İkinci yarıdaysa zor koşullara rağmen Ankaraspor'un artan temposu Beşiktaş'ı fiziksel olarak düşürdü, Nobre'nin çıkması öndeki mücadele gücünü zayıflattı. Zengin bir kulübeye sahip Ankaraspor, Anadolu takımlarının neredeyse hepsinde ilk 11'de oynayabilecek Bilal, Neca ve M.Tosun takviyeleriyle dengeyi kurdu. Sonucuysa yine zor anların golcüsü Toraman belirledi.
Bu kadro genişliği ile, De Nigris ve Neca takviyeleriyle ve yavaş yavaş oturan takım görüntüsü ile Ankaraspor'un en azından orta sıralarda yer bulması muhtemel. Ama kaleci Senecky'nin, geldiği günden beri yaptığı kritik hatalarla savunmaya çok güven verdiğini söyleyemeyiz.


Hakem ihtiyacı

Hakem içinse yönetilmesi çok kolay bir müsabaka olmadığı kesindi. İki takımın da yerden oynama riskine girmediği, topu sürekli 30-40 metre yükselttiği ve bolca hava topu mücadelesinin yaşandığı bir maç. Böyle koşullarda hakem sahada yapılanın bir oyun olduğunu, zor koşulların sadece 22 kişiyi değil, 25 kişiyi kısıtladığını oyunculara hissettirmeli. Hakem ve oyuncular birbirine yardım etmeli. Gerektiğinde birlikte düşmeli, birlikte kalkmalılar.
Yunus Yıldırım başarılı bir hakemimiz, ama dün maçın büyük bölümünde "plastik" bir yönetim gösterdi, hata yapmamak için neredeyse bütün hava topu mücadelelerini düdükle durdurdu. Duygularını hiç hissettirmedi, poker yüzüyle oyuncularla ilişki kurmaktan kaçındı. İyi futbolun, iyi oyuncular kadar iyi hakeme de ihtiyacı var. İyi hakemlik, hata yapmamak değil sadece, iyi futbola yardım etmek, olanak tanımak aynı zamanda...
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla