Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2008, 08:54   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Rüya stat tamam

Stat projesine Federasyon Başkanı Hasan Doğan'dan da tam destek geldi. 42 bin kişilik süper modern statta haftanın 7 günü yaşam sürecek.
20.2.2008



Türkiye’nin en iyisi
Siyah-Beyazlı Yönetim’in uzun süredir büyük uğraş verdiği İnönü Stadı Projesi’ne, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan sonra yeni Federasyon Başkanı Hasan Doğan’dan da tam destek geldi. Aynı zamanda Beşiktaş Kulübü’nün kongre üyesi de olan Doğan, bu konuda desteğini net bir şekilde açıkladı. Bunu üzerine yönetim bir İngiliz firması ile anlaşmaya vardı. Hazırlanan projeye Federasyon da, “Türkiye’nin en iyisi olması için ne gerekiyorsa yapılsın” diyerek arka çıktı.

Üstü kapatılabilecek
Stadın en büyük özelliği, üstünün tamamen kapatılabilir, gerektiğinde de açılabilir şekilde yapılacak olması. Böylece kar, yağmur, ağır zemin, rüzgar gibi doğal nedenlerden kaynaklanan olumsuz şartlar, İnönü Stadı’ndaki futbolu etkilemeyecek. Stadın üstü, yazın istendiğinde açılabilecek. Ana hatları ortaya çıkan projeye göre, sahanın zemini 40 metre kuzeye doğru çekilip, deniz tarafındaki eski açık tribünün iç tarafına anfi tiyatro yapılacak. Stadın kapasitesi, 42 bin olacak.

İçinde neler yok ki
Yeni projeye göre BJK İnönü Stadı’nın içinde alışveriş merkezleri, büyük bir otopark, değişik damak zevklerine uygun restoranlar, mağazalar, ofisler, çok amaçlı kullanılabilen salonlar da olacak. Böylece buranın, haftanın 7 günü, günün 24 saati yaşanabilir olması sağlanacak. Ayrıca Anıtlar Kurulu ve İstanbul İl Turizm Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışmalar sonucunda, stadın tam altından geçen ve gizemini yıllardır koruyan dehlizin turizme kazandırılması da hayata geçirilecek.

Bu pazar açıklayacak
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, yeni stat projesi ile ilgili çok ayrıntılı bilgiyi, bu pazar günü yapılacak olan Mali ve İdari Genel Kurul’da üyelere açıklaması bekleniyor. Fulya Süleyman Seba Projesi’ni hayata geçiren Yıldırım Demirören, BJK İnönü Stadı Projesi’ni de görev süresi içinde bitirip, bir ilke daha imza atmak istiyor. Bu nedenle çalışmalara son dönemde büyük bir hız kazandırıldığı belirtiliyor. Yeni proje, camia tarafından da merakla bekleniyor. l Orhan YILDIRIM
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla