Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2008, 10:48   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hiç Rahat Yok (Vedat Okyar)

Beşiktaş, ilk yarıda oynadığı futbolla çok önemli bir deplasman yerinden 3 puan çıkardı. İki ayrı devrede, iki ayrı Beşiktaş seyrettim. İlk yarı ‘Ben zirvenin içinde kalacağım. Buraya da kazanmaya geldim’ diyen bir Beşiktaş vardı. Maç öncesi senaryosu iyi yazılmış bir oyun şablonu gördüm. Holosko gibi bir silahı gezdirerek oynatan, onunla gol bulan, onunla asist yapan Beşiktaş, oyunu çok kolaya getirdi. Gollerin haricinde girilen 4 tane de gol pozisyonu var.

2. yarı nedendir bilinmez, ‘2-0’ın getirdiği avantajın üstüne battaniyeyi çekelim, maç da böyle bitsin’ dendi. Futbolda fail-i meçhul hiçbir hata yoktur. Çok ortadadır, gözükür. Gözünle gördüğün gibi, elinle de yakalarsın. Kenar adamların görevi, işi kolaya getirmek, işi halletmektir. Futbolcu, kendi kafasına göre takılamaz. Ertuğrul, oyuna hiç müdahalen olmadı. Final paslarını iyi kullanabilseniz, üstüne gelen rakibin boş alan bıraktığı yerlerde daha da gol bulurdunuz. Geriye yaslanmanın anlamını da çözebilmiş değilim.

DERBİDE BELLİ OLUR

Maçın hakemi, enteresandır, maça damga vuracak hataların içinde olmadı ama neredeyse bir futbolcu kadar topa değdi. Yahu hakem kardeş, ayak altında bu kadar dolaşılır mı? Dün akşam Holosko yalnız kendi takımının değil, sahanın en iyi oyuncusuydu. Tello, yardımda bulundu, iyi oynadı. Cisse’den zaten sorun çıkmaz. Bir adamın topla rakip arasında duracağı yeri bu kadar ezberine aldığını ilk kez kendisinde görüyorum.

Nobre, bu hâl ve gidişiyle ‘Formayı kimseye kaptırmam’ diyor. Yenilen bir gol var, geçen hafta kaleciye Toraman tosladı gol oldu. Dün de Üzülmez tosladı, yine gol. Rüştü’yle bu 2 kardeş çarpışan araba gibi. Şampiyonluğa oynayan bir takımın böyle komik gol yemesi hayra alâmet değil. Gordon, havadan geçilmem tabelası taşıyor. Yerden de iyi. Maçlar yol aldıkça Zan’la iyi bir eşleşme olacaklar diyorum. Ama çabuk olmazsa zaaf olur. Ali Tandoğan’a da bir çift lafım var: ‘Bu mesuliyeti taşıyamadığını iyi anlattın be kardeş.’ Beşiktaş’ın lig rotası haftaya oynanacak G.Saray derbisinde belli olur. O maçı bekleyip ibre nereye dönecek göreceğiz.

Ama şunu da ilave edeyim: Beşiktaş’ın tribünde oturan insanına rahat yok. Dün de yine kolay maçı zora soktular.


bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla