Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-02-2008, 08:33   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon10 Fenerbahçe'nin hasreti uzadı. Debiden Yansıyanlar

Fortis Türkiye Kupası'dan çeyrek finalde Galatasaray'a 2-1 yenilerek elenen Fenerbahçe, 24 sezondur kazanamadığı kupanın hasretini bitirmeyi gelecek sezona bıraktı.

Türkiye Kupası'nı en son 1982-1983 sezonunda kazanan sarı-lacivertliler, kupa mücadelesini bu sezon çeyrek finalden öteye taşıyamadı. Sarı-lacivertliler, 3 oyuncusunun kırmızı kartla oyun dışında kaldığı, bu nedenle kendisi için zorluklarla dolu geçen derbi mücadelesinde, 4. dakikada 1-0 geriye düştükten sonra 67. dakikada skoru eşitleyerek son dakikaya dek kendisine yarayan bu skoru korumasına karşın, 90. dakikada kalesinde gördüğü golle elenmekten kurtulamadı.

Bundan önceki 4 sezonda kupada 2'şer kez final ve yarı final oynayan Fenerbahçe, bu kez çeyrek finale dek gelebildi. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla karşısında kazandığı maçın ardından lig ve kupada üstüste çıktığı 2 maçta da yenildi. Sarı-lacivertliler, geçen hafta ligde Kadıköy'de Bursaspor'a 2-0 yitirmişti.

YASİN, MAÇI KALEDE TAMAMLADI

Fenerbahçe'de, maçın son dakikasında kaleci Volkan Demirel kırmızı kart görünce, sarı-lacivertli ekip oyuncu değişiklik hakkını doldurduğu için savunma oyuncularından Yasin kaleyi devraldı. Volkan'ın atılmasının ardından formasını ters çevirerek kaleye geçen Yasin, daha sonra siyah bir forma giyerek, maçın uzatma dakikalarında kaleyi korudu.

AS FUTBOLCULAR DA KAYIP

Fenerbahçe'de, Turkcell Süper Lig'de Bursaspor'a yenilen yedeklerden kurulu kadrodan sonra, as futbolcuların yer aldığı kadro da Galatasaray'a yenildi. Teknik direktör Zico'nun, Bursaspor maçında Galatasaray maçını da düşünerek sakladığı as oyuncular, önemli maçta ezeli rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.

LİG MAÇINA 3 CEZALI

Galatasaray karşısında kırmızı kart gören 3 futbolcu, sarı-lacivertlilerin Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Ankaragücü ile deplasmanda yapacağı maçta cezalı duruma düştü. Derbinin ilk yarısında kırmızı kart gören Lugano, ikinci yarıda kırmızı kart gören Gökhan ve kaleci Volkan Demirel, ilk resmi maç olan Ankaragücü mücadelesinde cezalı oldu. Bu arada Galatasaraylı futbolcu Lincoln'e tekme attığı için kırmızı kart gören kaleci Volkan Demirel'in daha fazla ceza alma olasılığı bulunuyor.

LUGANO, YİNE KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilk raundunda Galatasaray ile Kadıköy'de yaptıkları maçta kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Lugano, rövanşta yine kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3 Şubat'ta yapılan maçın 82. dakikasında gördüğü kırmızı kartla son dakikalarda takımını yalnız bırakan Lugano, rövanşta 26. dakikada 2. sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

ZICO'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçın 26. dakikasında Lugano kırmızı kartla oyun dışında kalınca kadrosunda zorunlu değişikliğe gitti. Lugano'nun mevkisini Yasin'i alarak dolduran Brezilyalı teknik adam, sol kanatta görev verdiği Uğur'u oyun kenarına aldı.

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında çıktığı zorlu maçta, güvendiği etkili gol silahları Alex ve Kezman suskun kalırken, sarı-lacivertlilerin tek golü Gökhan'dan geldi.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla