Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2008, 13:49   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ziya Doğan'dan Trabzon'a taş

Ziya Doğan'dan Trabzon'a taş

A.A

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Ziya Doğan, bordo-mavili takımın yeni teknik heyetinin 9 haftada 7 mağlubiyet aldıktan sonra, kendisinin sistemine döndüğünü söyledi.


Ziya Doğan, Futbol Extra Dergisi'ne verdiği röportajda, Trabzonspor'un başındayken, aralarında eski yönetici, eski futbolcu ve gazetecilerin olduğu bir grubun kendisi hakkında olumsuz çalışmalar yaptığını savunarak, şunları kaydetti: “Zaten teknik adam olarak bunlarla uğraşırsan işini yapamazsın. Biz de uğraşmadık, kendi hallerine bıraktık. Ama onlar, bir kamuoyu oluşuyor. Mesela 'Ziya Doğan korkak oynatıyor, defans oynatıyor' deniyor. Ziya Doğan defans oynatıyor ama en çok gol atan takım oluyor, alın bakın. Defansif diye adlandırılan takımlar daha başarılı. Şimdi mesela benden sonraki teknik kadro yeni bir macera aradı, sistemi bozmak istedi, baktı olmuyor, benim orta alandaki üçlü sisteme döndü ve öyle oynamaya başladı. Bana, 'Ayman, Hüseyin ve Serkan birlikte oynamaz' demiyorlar mıydı? Peki bakın şimdiki hoca da aynı şekilde oynuyor. Ama bir incelesinler, böyle oynadığımızda kazanmışız, en fazla pozisyona böyle girmişiz, rakibe pozisyon vermemişiz. Ama bunlar 9 haftada 7 mağlubiyetten sonra dönüyorlar Ziya Doğan'ın sistemine. Ancak kimse çıkıp da 'Ziya Doğan haklıymış' demiyor. Kimse bunlardan zamanında Ziya Doğan'a yapılmış bir haksızlık olarak bahsetmiyor.”

“KULÜBÜN BAŞARISIZLIĞINI İSTİYORLARDI”

Ziya Doğan, Trabzonspor'da başarılı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Ben 9 haftada 1 maç mağlup oldum, o da Beşiktaş maçı. Evet, o maçta hatam vardı. O gün orta sahayı daha dengeli tutmam lazımdı. Futbol takımını her türlü toparlıyorum. Her türlü olumsuzlukta yine toparlıyorum, avucumun içine alıyordum. Bu rahatsızlık oluşturdu bazı kesimlerde. Kulübün başarısızlığını istiyorlardı. Bazı arkadaşlar var, çıkıyor televizyonda ötüyor. Gelsinler benim yanıma, neden öttüklerini ben kamuoyu önünde onlara söyleyeyim. Birisi menajerlik yapmak istedi, olmadı. Birisi arkadaşını benim yanımda yardımcı antrenör yapmak istedi, olmadı. Olmayınca saldırıyor. Ben televizyonda hakkımda atıp tutan kişinin arkadaşı yerine Osman Denizci'yi yardımcı olarak aldım diye, hakkımda sallayıp duruyor. Bunlar futbol oynamış, futboldan ekmek kazanmış, alın teri akıtmış insanların duygularına ihanet eden tipler.”

“İSTEDİĞİM HİÇBİR ŞEYİ YAPMADILAR”

Ziya Doğan, Trabzonspor'un başındayken istediklerinin yapılmadığını dile getirdi. Sezon başında yöneticilere bir transfer listesi verdiğini bildiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yöneticileri karşıma alıp, brifing verdim. 'Arkadaşlar benim şampiyonluk kadrom bu' dedim ve onların düşüncelerini sordum. 'Hocam heyecanlandık. Bu takım bu kadroyla gerçekten şampiyon olur' dediler. Onlara 'Bu takım şampiyon olmazsa sizden para istemiyorum. Benim de başarıya ihtiyacım var, paraya değil. Allah'a şükür çok param yok ama kimseye de muhtaç değilim. Kuru ekmek de yer geçinirim' dedim. Bunlar da heyecanla 'Hemen başkanın yanına gidiyoruz, kendisiyle bu konuyu görüşelim' dediler. O zaman da federasyon için Ankara'da görüşmeler vardı ve başkan oradaydı. Yanına gittiler. Benim şampiyonluk vaat ettiğim kadronun maliyeti de 7 milyon avro, düşünün. Ama bazı oyuncular var, onları bırakacağız. Onlardan kurtaracağımız para 8.5 milyon avro. Düşünün, hem şampiyon kadro kuracağız hem de üstüne kasamıza para girecek. Çünkü bazı oyuncular öyle paralar verilerek alınmış ki. 1.5 milyon peşinat ödenmiş. Değerini sor, 300'e kimse almıyor. Ben hiçbir teknik direktörün yaşayamayacağı kadar sıkıntı yaşadım bu dönemde Trabzonspor'da. Bazı şeyler var, anlatsam zarar gören Ziya Doğan değil, Trabzonspor olur.”

Ziya Doğan, 7 milyon avroya kurmayı düşündüğü kadroda Tomas ve Song'un da bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
“Kendileriyle görüşülüp prensipte anlaşılmıştı. Fatih Tekke'yi kiralık alma durumumuz vardı. Yine Prica vardı yabancılardan. Alternatif olarak da Holosko ile anlaşmıştım. Başkana Holosko'yu sundum. O dönemde fiyatı çok ucuzdu. İsimlere fazla girmeyelim ama şampiyon olacak kadronun maliyeti 7 milyon avroyu dahi bulmuyordu. Bu takım taş gibi bir müdafaa, iyi koşan bir orta saha ve orta sahanın önünde üretken, pas atan, gol atan, oyunun temposunu ayarlayan bir isim de bulmuştum. Hepsinin ismi o yöneticilerde. Sonra başkanla konuştular, ardından beni arayarak 'Hocam olmuyor' dediler. Başkan Albayrak, benden önce yapılan transferdeki yanlışları görmüş ve bu nedenle transfere yanaşmıyordu. Buna rağmen son dakikaya kadar bana 'Oyuncu alacağım' dedi ama son gün 'Alamıyoruz' dedi.”

“YANAL, BENDEN DAHA RAHAT BİR ORTAMDA ÇALIŞIYOR”

Ziya Doğan, Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal'ın, kendisinden daha rahat bir ortamda çalıştığını iddia etti.
Futbolcularına, “Arkadaşlar ben buradaki zorluklarla mücadele edeceğim. Benden sonra gelen benden daha rahat bir ortamda çalışacak” dediğini belirten

Doğan, şu ifadeleri kullandı: “Şimdi kimse alınmasın, amacım kimseyi suçlamak değil ama Trabzonspor'un yapısında yanlışlar var. İbrahim Hacıosmanoğlu, görevde kaldığı dönem içerisinde inanılmaz destek verdi. Futbol takımının emanet edildiği yöneticiler ise hiç yanımızda olmadı. Bir tek Bursa maçına geldiler aylar sonra. Aslında takım onlara emanetti. Oraya da benim görevime son vermek için geldiler. Başkan bana 'Ziya hoca sen bunlarla görüşmüyor musun?' diye sordu. Ben de açıkça 'Başkanım hiç gelmediler' dedim. O da 'Biz seni onlara emanet ettik' dedi. Nuri Albayrak olayları öğrendikten sonra bunlara 'Ben Ziya Doğan ile devam edeceğim' diyor. Şimdi bir taraftan takımla uğraşıyorsun, bir taraftan bunlarla savaşıyorsun. Her hafta 3-4 tane organize senaryo yazıyorlar.”

Ziya Doğan, Ceyhun'un takımdan gönderilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti: “Benim zamanımda Ceyhun'u oyundan çıkartmam krize neden oluyordu. 'Ceyhun gibi adam oyundan çıkar mı, Ceyhun gibi adam yedek oturur mu? Ceyhun'un ölüsü oynar' deniliyordu. Bu teknik direktör Ceyhun'u gönderdi, kimse ağzını açmadı. 'Yusuf niye oynamıyor?' dediler benim zamanımda. Yusuf şimdi gönderildi. Serkan sağ bek oynar mı dediler? Bu teknik adam sağ bek oynattı, kimse sesini çıkarmadı. Şimdi geçenlerde kendisini bu konuda duayen sanan birisi, 'Yattara ile Ceyhun'un ölüsünün bile sahada kalması tezimiz çürümeye başladı' demiş. Onu söyleyeceğine 'Ziya Doğan senden özür diliyorum' diyemiyor yani.”

“TRABZONSPOR'DA ÇOK YORULDUM”

Ziya Doğan, Trabzonspor'da geçirdiği 1.5 yılın, 10 yıla bedel olduğunu ifade ederek “Çok yoruldum” dedi.
Bu sezon takım çalıştırmayacağını ifade eden Doğan, “Seneye iyi bir kulüpten teklif alırsam çalışırım. Böyle sıradan düşüncelerin olduğu yere gitmeyi düşünmüyorum. Mantıklı, planlı, projeli, belli bir sistemi kurup devam edeceğim yer olursa gideceğim veya bekleyeceğim” şeklinde konuştu.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla