Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2008, 10:18   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal bir adım önde (Mustafa Denizli)

Galatasaray hem lig hem de kupada yoluna devam ediyor. Diğer büyükler kupada yoklar. Fenerbahçe’yi eleyerek kupada yarı finale çıkması sarı-kırmızılılar için çok önemli bir moral. Ama lige döndüğünüz zaman sonuncuya yenilmesi de önemli bir darbe.
Beşiktaş, Rize’den 2 gol yiyerek kupaya veda ederken, derbi öncesi büyük bir şok yaşadı. Galatasaray kaybederse çok fazla bir şey yitirmeyecek. Çünkü kredisi var. Ya Beşiktaş? Onlar mağlup olurlarsa resmen sarsılırlar. Tabii ki mümkün, ama elinde sadece lig kalan Beşiktaş’ın yenilgisi bence uzak bir ihtimal. Ben Beşiktaş’ı daha avantajlı görüyorum.
Galatasaray rahat, Beşiktaş sıkıntılı dedik. Siyah-beyazlıların sıkıntısı maçta öne geçemezse daha da artabilir. Çünkü Rize maçı yüzünden tribün mutsuz ve güven kaybı içinde. Cisse’nin yokluğu bu maç için çok büyük bir kayıp olmaz. Galatasaray orta sahası hücumu çok düşünen bir yapıda değil. Sadece Arda’yı, Lincoln’ün pozisyonuna çekerlerse problem olabilir. Sabri oynarsa ki oynaması lazım sağ kanatta önemli işler yapabilir.

Kalelerde problem var
Her iki takımın hücum tarafı iyi. Delgado, Tello, Holosko ve Nobre, Galatasaray defansında her an pozisyon bulabilirler. Keza Hakan Şükür, Ümit ve Arda da, Beşiktaş için bir o kadar tehlikeli. Galatasaray rakibine oranla rahat durumda fakat baskı yiyerek geriye düşerlerse kendine gelmesi çok zor olabilir.
İki takımın da kaleleri sorunlu gibi, ama Beşiktaş için Rüştü önemli. Hata yapsa da hâlâ Türkiye’de maç kurtarabilecek tek kaleci. Rize maçında Beşiktaş küçük de olsa bir kriz yaşadı. Önlerinde bunu bitirmek için önemli bir şans var. Bunu kullanamazlarsa sorun derinleşir.
Ben gollü bir derbi bekliyorum. Ayrıca Beşiktaş’ın daha fazla gol yapabileceğini düşünüyorum. Ancak bunu söylerken, Beşiktaş’ın önemli maçlarda zorlandığını da unutmamak lazım. Tekrar bu psikoza girerse sıkıntı yaşarlar. Yine de Beşiktaş bu sıkıntıyı çözebilecek ayaklara sahip. Bu maç neticede bir derbidir ve her şey bir anda allak bullak olabilir. Çünkü her iki defansta risk yüzdesi yüksek futbolcular var. Diyeceklerim budur.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla