Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2008, 10:19   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Derbinin şifresi! (Basri Baykoç)

Kalli her ne kadar, “Derbinin sonucu şampiyonluğu etkilemeycek” dese de, Beşiktaş cephesinden durum farklı. Kartal kaybederse, öyle Kalli’nin söylediği gibi değil, zirve yarışında büyük bir avantaj yitirecek.
Bunu sadece oluşacak 5 puanlık farka bağladığımız düşünülmesin. Bir de zihinsel boyutu var bu işin. Beşiktaş fiziksel olduğu kadar ruhen de kırılgan bir takım. İnönü’de üst üste bir kupadan eleniş ve bir de ezeli rakip Galatasaray’a kaybedilişi kaldıramazlar. O zaman ilk hedef kaybetmemeyi öne alacak bir oyun planı olmalı. Olmalı da, nasıl? Bu da Siyah-Beyazlı cepheden bakıldığında azımsanmayacak bir tedirginlik. Zira Sağlam’ın bu konuda bir özrü var. Cisse’nin yokluğunda Kayseri maçında takındığı bir tavır vardı ve Beşiktaş’ta hayal kırıklığı yaratmıştı. Ertuğrul Sağlam, sözde onun boşluğunu kapatacak yerde takımının orta alanını adeta bir süzgeç konumunda tasarlamıştı. Daha basite indirgeyecek olursak, belirtmek istediğimiz şu: Galatasaray’a karşı da, bir aydır oynamayan ve henüz takımla çalışmaya başlayan Serdar Özkan ile sadece topu saklama anlamında düşünülebilecek Ricardinho’ya ilk 11’de yer verirse, Kartal bu maçı başlamadan kaybeder.
Fazla kafa patlatmaya da gerek yok. Olay basit. Cisse mi yok? Savunmanın göbeği Gökhan ve Baki’yle dizilmeli. Cisse’nin görevini de İbrahim Toraman almalı. Sağda Ali Tandoğan, solda Tello ofansif anlayışta da Delgado, Holosko, Nobre üçgeni varlığını sürdürmeli.
Maçın hakemi için de bir not düşme gereği duyuyoruz. Zira, Galatasaray’ın Denizli deplasmanından çok net hatırlıyoruz Bünyamin Gezer’i... Dört gün önceki Cüneyt Çakır skandalı Gezer için hatrı sayılır ibret kaynağı olmalı. Yoksa yeni MHK’nin dört gün ara ve iki hakemle iki skandala imza atması durumunda bilmeliler ki, Cüneyt Çakır ve Bünyamin Gezer değil daha koltuğunu bile ısıtamayan Oğuz Sarvan’ın durumu masaya yatırılacak. Bizden söylemesi...
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla