Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 10:20   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş kendini buldu (Adem Yılmaz)

Rizespor ile geçtiğimiz çarşamba günü oynadığı maçı kazanan ancak Fortis Türkiye Kupası'na veda eden Beşiktaş, tüm gücüyle lige sarıldı.
Avrupa Kupaları'na gidebilmek için artık elinde sadece lig kalan Kartal, bu düşünceyle G.Saray derbisinden 3 puan çıkarmak ve bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturmak istiyordu. Cisse'nin yokluğunda İbrahim Toraman'ı önlibero'ya, Gordon'un beklenmedik sakatlığında Baki'yi defansın göbeğine koyan Ertuğrul Sağlam, ilk 45 dakikayı rakibini tartmakla geçirdi. İkinci yarının başlamasıyla beraber Beşiktaş rakibine öyle bir baskı kurdu ki Delgado, Holosko ikilisine Nobre'nin de katılmasıyla G.Saray defansı iyice bunaldı.

Kartal'ın üst üste bulduğu kornerlerin birinde Nobre topu ağlara gönderince Beşiktaş istediği gole kavuştu ve rahatladı. Beşiktaş'ın forvetleri golden sonra G.Saray defansının sık sık verdiği gediklerden yararlanmış olsa belki de fark gelecekti. Tüm kaçan gollere rağmen Beşiktaş'ın kazanma hırsı o kadar fazlaydı ki futbolcuların her topa koşmaları, iki kişilik pres yapmaları Kartal'ın uzun bir aradan sonra kendine geldiğinin göstergesiydi.

Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk derbisini kazanan ve 137 hafta gibi rekor bir sürenin ardından yeniden liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş lige de renk getirdi. Kartal 52 puanla lider en yakının da ise 3 takipçi birden var. G.Saray, F.Bahçe, Sivas 51 puana sahip. Bu güne kadar hep Beşiktaş rakiplerinin puan kaybetmesini beklemişti bundan sonrasında rakipleri Siyah- Beyazlılar'ın kaybetmesini bekleyecek. Dün oynanan futbola devam ederse Kartal kalan 10 haftada da yüksekten uçar.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla