Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 10:25   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu kez savunma kazandı (Basri Baykoç)

Haftalardır hatalarından bahsettiğimiz Beşiktaş savunması, bu kez de çok önemli derbinin kazanılmasında birinci derecede pay sahibi oldu. İlk yarı Arda ile Delgado’nun yaratıcılık katmasına izin verilmeyen bir oyun vardı. Bu bölümde de, İbrahim Toraman ve Mehmet Topal’ın savunmaya dönük mücadelesi daha çok öne çıktı. Doğrusunu söylemek gerekirse, yerini yadırgayacak mı diye yadırganan İbrahim Toraman’da, bırakın yeni bölgesinde yabancılık çekmeyi, Beşiktaş’ın ve sahanın en iyisiydi.
Kilit Feldkamp’ın elindeydi. Bunu ilk yarı doğru kullanmıştı. Ali Tandoğan ve Tello’nun kulvarlarını Barış ve Hakan Balta ile çok iyi kapatmış ve Beşiktaş’ın sadece geriden uzun toplarla çıkmaya zorlamıştı. Aynı Feldkamp, ikinci yarı bu kilit oyuncularını ofansif anlamda kullanmaya kalkınca, ibre de Beşiktaş’a döndü. Tam Holosko’nun aradığı alanlarda arkada doğmuş oldu. Slovak oyuncu da, bu bölgede Galatasaray savunmasına zor anlar yaşattı.
İlk yarıda pozisyonu olmayan Beşiktaş, ikinci yarı maçı çok farklı bir galibiyetle bitirebilirdi.
Holosko ve Nobre’nin bunalttığı Galatasaray savunmasının kademe yanlışları, takımlarının kimyasını da bozmuştu. Eğer Delgado ve Tello, fırsat anlarını biraz daha ciddi değerlendirebilseler, işin boyutu da değişebilirdi. Ama Beşiktaş yine bu fırsatları değerlendiremeyip, arkasına yaslandı. Neyse ki, başta Gökhan olmak üzere savunmanın ciddi duruşu ve özverili oyunu Siyah-Beyazlılar’ın kalesinde gol görmesine engel olan faktör oldu.
Savunmadaki başarısının yanı sıra, orta alanda İbrahim Toraman’ın ve forvette de Nobre-Holosko ikilisinin agresif oyunu bu galibiyetteki payını aldı. Bünyamin Gezer, oyunu zorlamadan yönetmeyi hedeflemişti, bizce başarılı bir 90 dakika tamamladı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla