Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-03-2008, 18:30   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Erdoğan'a ‘İzmirliyiz gavuruz’ tepkisi

Click the image to open in full size.




Erdoğan'a ‘İzmirliyiz gavuruz’ tepkisi

Elif Demirci - Turan Gültekin / DHA Başbakan Erdoğan ve eşi, İzmir'de bazı yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Mahalleli, Erdoğan'a balkonlara bayrak asarak tepki gösterdi
İZMİR'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Narlıdere'de 105 yaşındaki Kadriye Vardarlı'yı, Göztepe semtinde de 104 yaşınaki Mazhar Baran'ı evlerinde ziyaret etti. Başbakan'ın ziyareti sırasında genç bir kadın apartmanın beşinci kadındaki dairesinden Atatürk posteri gösterirken, yanındaki genç kız da ‘İzmirliyiz, gavuruz, böyle mutluyuz’ yazısını gösterdi. Başbakan bu protestoyu farketmedi. İkinci evin bulunduğu sokak ise Atatürk resimli Türk bayraklarıyla süslendi. Sokak sakinleri bayrakları tepki amaçlı olarak astıklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kaldığı İnciraltı'ndaki Crowne Plaza Oteli'nden bugün Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ve Ege Serbest Bölgesi A.Ş. (ESBAŞ) Başkanı Kaya Tuncer ile görüştü. Başbakan Erdoğan ve eşi saat 13.30'da otel çıkışında çevrede bulunan vatandaşları selamladı. Başbakan'ın oyuncak bebek hediye etitği 5 yaşındaki Ece İçten ile ablası 7 yaşındaki Funda İçten, Erdoğan çiftine teşekkür etti. Funda İçten, ödevi için faks çektiğini, ancak cevap alamadığını söyleyerek Başbakan Erdoğan'dan kalemini vermesini istedi. Erdoğan kalemini küçük kıza vermeyip, makam aracına bindi.
BALKONDA ATATÜRKLÜ PROTESTO
Başbakan Erdoğan ve eşi daha sonra Narlıdere İlçesi'nde Ilıca Mahallesi Gül Sokak Numara 4/3'te oturan 105 yaşındaki Kadriye Vardarlı'yı evinde ziyaret etti. Vardarlı'nın evinden ayrılıp makam aracına binerken, otomobile 100 metre uzaklıkta bulunan bir apartmanın beşinci katından genç bir kadın, Atatürk resmi gösterdi. Yanındaki genç kız da bir defterin iki sayfasını kaplayacak şekilde yazdığı, ‘İzmirliyiz, gavuruz, böyle mutluyuz’ yazısını gösterdi.
Erdoğan çifti ve korumalarının farketmediği bu protestoyu, gazeteciler görüntüledi.
Başbakan Erdoğan daha sonra Göztepe 98 Sokak numara 27/3'te oturan 104 yaşındaki Mazhar Baran'ın evine geldi. Bu sokakta, İzmir'in diğer sokaklardan farklı olarak, neredeyse bütün evlerin balkon ve pencerelerine, üzerinde Atatürk portresi bulunan Türk bayrakları asıldı. Sokak sakinlerinden bazılarının Başbakan Erdoğan ve eşi sokağa girdikten sonra bayrakları asmaya başladıkları gözlendi.
Sokak sakinlerinden bazıları Atatürk portresi bulunan bayrakları neden astıklarını soran gazetecilere “Tepki amacıyla astık” yanıtını verdi.
Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği evlere basın mensupları alınmadı.
__________________
asparagas Ofline