Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2008, 14:49   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
01 Karayılan sobelenecek

Click the image to open in full size.
01 Karayılan sobelenecek
08 Mart 2008 Cumartesi 06:00
PKK'ya rahat yok artık. Türk yapımı casus uçaklar bitme aşamasında. Kandil BBG'sinden anında görüntü gelecek.

Projeyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TAİ) mühendisleri yürütüyor. 2009 yılında uçmaya hazır hale gelecek olan TİHA'lar terörle mücadelede TSK'ya büyük avantaj sağlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin keşif, gözetleme ve istihbarat ihtiyacının karşılanması için TAİ tarafından geliştirilen TİHA terörle mücadelede önemli rol oynayacak.

İnsansız hava aracının gövde uzunluğu 10, kanat açıklığı ise 17 metre. 30 bin feet'e kadar yükselebilen TİHA 200 kilometrelik bir menzil içinde görev yapabiliyor.

Aracın burun kısmının hemen altındaki özel bölümde elektro optik bir kamera yer alıyor. TİHA kızılötesi ve lazer mesafe bulucuları ve lazer işaretleyicileri sayesinde görev bölgesi hakkında ayrıntılı bilgi gönderebiliyor.

TİHA'nın beynini oluşturan uçuş kontrol bilgisayarı, uçuş algılayıcıları, hareketlendiriciler, haberleşme ve tanıtma sistemleri, kayıt ve izleme sistemleri ve kontrol ünitelerinden oluşuyor.

Araç gece ve gündüz her türlü hava koşulunda keşif, gözetleme, hedef tespit, teşhis, tanımlama ve gerçek zamanlı görüntü istihbaratı gibi görevleri yerine getirmek için tasarlanıyor
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla