Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-03-2008, 14:29   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Süper Lig'in istikrarı yok!




Turkcell Süper Lig'deki takımlar, değirmen gibi teknik direktör ve kulüp başkanı öğütüyor.

Ligdeki 18 takımdan 10'u sezon içinde teknik direktörüyle yollarını ayırırken, 8 takım yoluna sezon başındaki teknik direktörleriyle devam ediyor.

Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş sezon başında başladıkları teknik direktörlerle ligde mücadele ederken, Anadolu takımları ise aldıkları başarısız sonuçlar nedeniyle büyük çapta değişikliğe gitti.
EN ÇOK HOCA DEĞİŞTİREN TAKIM GENÇLERBİRLİĞİ

Gençlerbirliği, 5. teknik direktörü ile sezonda en fazla teknik kadro değiştiren takım oldu. Sezona Ersun Yanal ile başlayan başkent ekibi daha sonra Fuat Çapa ile anlaştı. Alınan başarısız sonuçlar karşısında Çapa'nın yerine Alman teknik direktör Reinhard Stumpf ile sözleşme imzalayan kırmızı-siyahlılar, başarısız gidişatı engelleyemeyince Bülent Korkmaz ile anlaştı. Takımdaki düşüşü bir türlü durduramayan başkent ekibi, son olarak geçen sene takımın başında bulunan Mesut Bakkal ile yeniden çalışmaya karar verdi.

Diğer taraftan sezon içinde Ankaraspor Aykut Kocaman ve Hikmet Karaman, Kasımpaşaspor Kadir Özcan ve Werner Lorant, Vestel Manisaspor Giray Bulak ve Yılmaz Vural, Gaziantepspor da Mesut Bakkal ve Bünyamin Süral ile yollarını ayırarak, sezona 3. teknik direktörleriyle devam etme kararı aldılar.

Trabzonspor Ziya Doğan'ın yerine Ersun Yanal, Ankaragücü Hans Peter Briegel'in yerine Hakan Kutlu, Bursaspor Bülent Korkmaz'ın yerine Samet Aybaba, Çaykur Rizespor Saffet Susiç'in yerine Erdoğan Arıca, Konyaspor da Nurullah Sağlam'ın yerine Ünal Karaman'ı göreve getirerek yine sezon içinde çözümü teknik direktör değişikliğinde arayan takımlar oldular.

Anadolu takımlarından Sivasspor, Kayserispor, Denizlispor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, lige başladıkları çalıştırıcılar ile sezonu sürdürüyor.

KULÜP BAŞKANLARI

Turkcell Süper Lig'deki takımlar arasında en istikrarlı başkan olarak Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav bulunuyor.

İlhan Cavcav, 31 yıllık kulüp başkanlığı süresiyle ligdeki Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, Denizlispor, Trabzonspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Gaziantepspor, Konyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaraspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Vestel Manisaspor ve Kasımpaşaspor kulüp başkanlarının toplam 31 yıllık süresine denk geliyor.
AZİZ YILDIRIM 10 YILLA ÜÇÜNCÜ

İlhan Cavcav'ı, başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıklayan Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, 11 yılla izlerken, 10 yılla da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 3. sırada bunuyor.

22 Marttaki olağan genel kurulda aday olmayacağını açıklayan ve yerini yeni bir başkanı bırakacak olan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise 6 yıl ile ligde en uzun süre görev yapanlar arasında 4. sırada gözüküyor.

Öte yandan, 10 Şubatta Trabzonspor Kulübü başkanlığına seçilen Sadri Şener ise ligin en yeni başkanı unvanına sahip. Vestel Manisaspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Ankaraspor ve Konyaspor kulüp başkanları ise ligde 1 yıldır görev yapan başkanlar arasında bulunuyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla