Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-03-2008, 10:25   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ç.Rizespor 0-Kayserispor 3

Kayseri finale göz kırptı !..

Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında, Çaykur Rizespor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Rize'de oynanan karşılaşmayı konuk ekip Kayserispor 3-0 kazanmayı başararak, finale çıkma doğrultusunda çok büyük bir avantaj yakaladı.

Rizeli futbolseverlerin fazla ilgi göstermediği karşılaşmada etkili olan taraf Kayserispor oldu. 23. dakikada Iglesias'ın attığı golle 1-0 öne geçen konuk ekip, ilk yarıyı da bu skorla önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstünlüğünü sürdüren Kayserispor 68. dakikada Cangele, 83. dakikada da Toledo'nun attığı gollerle maçtan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

RÖVANŞ 16 NİSAN'DA
Ç.Rizespor ile Kayserispor arasındaki rövanş mücadelesi 16 Nisan'da Kayserispor'un sahasında yapılacak.

Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında, Kayserispor, Çaykur Rizespor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.


MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI


7. dakikada, Koray'ın sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Cangele'nin kafa vuruşunda, kaleci Gonzales son anda filelere doğru giden topu çelmeyi başardı.

10. dakikada, Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, kaleci Gonzales sağ köşeden topu yatarak, çıkarmayı başardı.

23. dakikada, Kayserispor'un golü geldi. Bu dakikada, sağdan Cangele'nin ortasında altı pas içinde iyi yükselen Iglesias, topu filelere gönderdi: 1-0.

Orta alan mücadelesi biçiminde geçen kalan sürede gol olmayınca ilk yarı Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

68. dakikada, Mehmet Topuz'un soldan ortasında, Iglesias topu göğsüyle Cangele'ye indirdi. Bu futbolcu ceza alanı içinde düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

76. dakikada, Cangele'nin soldan ortasında, savunmanın arasında iyi yükselen Toledo'nun kafa vuruşunda, Koray'ın arka direkte tamamlamak istediği top üsten auta çıktı.

83. dakikada, Mehmet Topuz'un soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Toledo'nun kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 3-0.

85. dakikada, Mehmet Topuz'un ceza alanına girerek kaleci Gonzales ile karşı karşıya kaldığı andaki şutunda top üsten auta gitti.

90. dakikada, Mehmet Topuz'un ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, kaleci Gonzales topu kornere çelmeyi başardı.

Karşılaşma, Kayserispor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.



MAÇIN ARDINDAN


RİZESPOR CEPHESİ


Fortis Türkiye Kupası Yarı Finali ilk maçında sahasında Kayserispor'a 3-0 yenilen Çaykur Rizespor'da, kulüp idari menajeri İsmail Coşkun, böyle bir sonucu beklemediklerini söyledi.

Coşkun, Kayserispor karşısında iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını belirterek, ''Böyle olmasını beklemiyorduk. Oyuncularımızın kafasında lig vardı'' dedi.

Bundan sonra ligde başarılı sonuçlar almak için çalışacaklarını ifade eden Coşkun, ''Hafta sonu sahamızda Ankaragücü ile karşılaşacağız. Bu maçı unutarak Ankaragücü maçının hazırlıklarına başlayacağız. Ligde kalmak için puan kaybına tahammülümüz yok. Ankaragücü maçından mutlak galibiyet ile ayrılmamız gerekiyor'' diye konuştu.


KAYSERİSPOR CEPHESİ


Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise Çaykur Rizespor karşısında 3 farklı galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Deplasmanda alınan 3 gollü galibiyetin önemli olduğunu belirten Kafkas, ''İşimiz kolayladı. Kupada final oynamayı çok istiyorduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele gösterdiler. 3 farklı galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Ligde ise 8 maçlarının kaldığını hatırlatan Kafkas, ''Kalan 8 maçımızı da kazanmak için zorlayacağız. Gidebileceğimiz kadar gideceğiz. Ligi en iyi yerde bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu haftaki Trabzonspor deplasmanı da zor bir deplasman. İyi hocaları ve yönetimleri var. İyi oynayan kazansın'' diye konuştu.

Bu arada, geçen hafta ligdeki Bursaspor-Çaykur Rizespor maçında, hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men cezası alan teknik direktör Erdoğan Arıca, karşılaşmayı soyunma odası girişi tünelinin önünde izledi. Takımın başında sahaya yardımcı antrenör İlker Yağcıoğlu çıktı.

Diğer yandan, Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya ''Onlar vazgeçmedi. Çanakkale geçilmedi'' yazılı pankart ile sahaya çıktı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla