Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2008, 21:10   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vadi'deki ihtiyarlar Erbakan iddiası!

Vadi'deki ihtiyarlar Erbakan iddiası!



Polat Alemdar'ın, "Devletin gerçek sahipleri" denilen, 'İhtiyarlar'la görüşmesinde yaşanan diyaloglardan yola çıkarak, oluşumun başındaki kişinin Erbakan olduğu ileri sürüldü.

Click the image to open in full size.
Kurtlar Vadisi Pusu, son haftalarda yayınlanan bölümleri ve gündeme atfen yaptığı yorumlarla izleyicileri ekran başına bağlamaya devam ediyor.
Yayınlanan her bölümüyle, yeni bir tartışma başlatan Kurtlar Vadisi, geçtiğimiz hafta da, dizinin en önemli karakteri olan Polat Alemdar'ın, "Devletin gerçek sahipleri" olarak vasıflandırılan, "İhtiyarlar" isimli bir yapılanmaya dahil olmasıyla gündeme oturdu. Herkes devletin gerçek sahipleri olarak kendilerini tanıtan ihtiyarların, aslında kimler olabileceğini merak ederken, konuyla ilgili oldukça farklı yorumlar dillendiriliyor...

Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümlerinde ortaya çıkan "İhtiyarlar" aslında kim? Söylemleri kimlerle benzerlik gösteriyor? Türkiye'nin iç ve dış meseleleri ile ilgili oldukça ilginç ayrıntılar aktaran Kurtlar Vadisi, "İhtiyarlar" olarak öne çıkarttığı yapılanma ile kimi kastediyor? Ne mesaj veriyor? Tüm Türkiye işte bu soruların cevabını merak ediyor.

Geçtiğimiz bölümlerde, dizinin ana karakteri Polat Alemdar, camide babasının ceketine bırakılan bir pusula ile "Ölü Balığın Dirildiği Yer"de bir görüşmeye çağrılmıştı. Polat, şifreyi çözmek için sufi bir karakter taşıyan babasına başvurmuş ve mesajın içeriğini babasından öğrenerek ihtiyarlarla buluşmuştu.Dizinin son bölümünde ise İhtiyarlarla Polat'ın görüşmesinin detayları vardı ve Türkiye bu detayların verilişi esnasında ekran başına kilitlenerek İhtiyarlarla Polat Alemdar arasındaki diyaloğun nasıl geliştiğini takip etti.

Dizinin kimi takipçileri ise, Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümünde 'İhtiyarlar' olarak isimlendirilen yapılanmanın mesajlarıyla, Necmettin ERBAKAN'ın konuşmalarında vurguladığı hususlar arasında ciddi benzerlikler olduğunu düşünüyorlar.

İşte dizide "İhtiyarlar" olarak isimlendirilen yapılanmanın mesajlarıyla, Necmettin ERBAKAN'ın değişik konuşmalarındaki ifadeleri arasında dikkatleri çeken benzerlikler:

İhtiyarlar:Bizler ışığını Alparslanla yakanız.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki görüşüdür,

İhtiyarlar:Selahaddin Eyyubi ile yakanız.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Selahaddin Eyyubi'nin görüşüdür.

İhtiyarlar:Fatih çağ açarken elindeki meşalede biz vardık.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Sultan Fatih'in görüşüdür,Sultan Fatih ne sağcıydı ne solcuydu, Milli Görüşçü idi. İstanbul Milli Görüş'le fethedilmiştir.

İhtiyarlar: Kıbrıs, bizim için dönüm noktası oldu. Azerbeycan, Bosna, Çeçenistan...
Necmettin ERBAKAN: Bosna'yı kurtarmak, Azerbeycan'ı kurtarmak için, Çeçenistan'ı kurtarmak için...

İhtiyarlar: Biz bu dünyaya barış ve adaleti geçmişte getirdik, gelecek de bu barış ve adalete muhtaç.
Necmettin ERBAKAN: Biz tarihimiz itibariyle 11 asır yeryüzünde Adil Düzeni gerçekleştirdik.Bütün insanların Allah’ın nimetlerine ulaşabilmesi, haksızlık ve sömürünün olmadığı bir düzenin kurulmasıyla, mümkün.
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla