Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-03-2008, 17:49   #1
S_E_D_A_T
Zafere kadar daima!
 
S_E_D_A_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post TÜRKSAT 3A Mayıs ayında fırlatılıyor

Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 3A, tüm testleri tamamlanarak üretildiği Fransa’daki Thales Alenia Space tesislerinden, Fransız Guyanası’ndaki Kourou Uydu Fırlatma Bölgesi’ne ulaştırıldı. Türksat 1C uydusunun yerini alacak olan ve tasarım ve üretim sürecinde 22 Türk mühendisin de görev aldığı Türksat 3A, Türkiye’nin uydu haberleşme kapasitesini yüzde 50 artıracak.

Türksat 3A’nın Mayıs ayı sonunda büyük bir törenle uzaya fırlatılacağını söyleyen Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, “Türksat 3A, Türk mühendislerinin gözetiminde ve en son teknolojiler kullanılarak geliştirildi. Türkiye’nin uydu teknolojisi konusundaki bilgi birikimine büyük katkı sağlayan uydumuz, uzaydaki kapasitemizi de önemli ölçüde artıracak. Türksat A.Ş. olarak çalışmalarımızı, Türkiye’nin uydu alanında dünyanın söz sahibi ülkelerinden olmasına yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Türksat 3A’dan sonra gelecek ikinci uydunun tamamen Türk mühendisleri tarafından ve Türkiye’de üretilmesini hedefliyoruz” dedi.

Çin’den Grönland’a kadar çok geniş bir coğrafyada hizmet verecek olan Türksat 3A, Asya, Avrupa, Kuzey Afrika ve Türkiye’den yayın yapacak kuruluşların taleplerine cevap verecek kapasite ve yeteneklere sahip. Uydunun kullanım ömrü ise 20 yıl olarak planlandı.

Türksat 3A, yüksek düzeyde anahtarlama ve uzaydaki yıldızların konumlarına göre kendi durumunu belirleme yeteneği (Star Tracker) gibi uydu iletişimi alanındaki en son teknolojileri kullanıyor.

Ajanslar
__________________
S_E_D_A_T Ofline   Alıntı ile Cevapla