Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-03-2008, 13:29   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İş başvurusu yapacaklara tiyolar





İş başvurularında giyimden davranışlara kadar pek çok noktaya işverenler tarafından dikkat edilirken, işverene sorulacak soruların da işe alınmada etkili olduğu bildirildi.

Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışma Merkezi'nde meslek seçiminin yanı sıra iş başvurusu yapacak olanlara nelere dikkat etmeleri hakkında da bilgi veriliyor.

Samsun İş ve Meslek Danışma Merkezi yetkilileri, iş arayanları ilk görüşmede ne renk kıyafetleri tercih etmeleri, işveren karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyarırken, görüşmelerde işverenin sorularına da hazırlıklı olunması ve bu sorulara karşı tereddüt etmeden net cevap verilmesi gerektiğini belirttiler.

İşverenlerin genellikle, ''Nasıl bir iş istiyorsun, neden burada çalışmak istiyorsun, sizi neden tercih etmeliyim, mesleki geleceğiniz hakkında umut ve planlarınızdan bahseder misiniz?'' gibi sorular yönelttiklerini belirten yetkililer, sorular karşısında çelişkili yanıtlar verilmesinin işveren üzerinde olumsuz etki bıraktığını söylediler.

-SORU SORMA CESARETİ-

İş görüşmelerinde fazla pasif olmanın işveren tarafından öz güvensizlik olarak algılanabileceği uyarısında bulunan yetkililer, işverene bazı etkili sorular sorulabileceğine de işaret ettiler.

İşverene, ''İşletmenizde başarılı olabilmek için gereken özellikler nelerdir, işletmenizin çalışanlara sunduğu imkanlar hakkında bilgi verir misiniz, sizce işletmenizde çalışmanın en zorlayıcı tarafı nedir, işletmenizde ilerleme ve yükselme olanakları nelerdir?'' gibi sorular yöneltilebileceğini belirten yetkililer, işveren karşısında aşırı rahat tavırların ise istenilen bir durum olmadığını vurguladılar.

Davranışların kişi hakkında pek çok ipucunu barındırdığını ifade eden yetkililer, işverenlerden tam not alabilmek, ilk izlenimde olumlu sonuçlar bırakabilmek için doğru davranışlar sergilemek gerektiğini kaydettiler. AA
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla