Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-04-2008, 20:09   #1
nbacem
 
nbacem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Alpella'yı çıtır çıtır yedik.! 84-72

Beşiktaş Cola Turka:84 - Alpella:72
16.04.2008 21:48

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, 28. haftanın erteleme maçında Alpella’yı Akatlar Cola Turka Arena’da konuk etti. Ekibimiz karşılaşmadan 84-72 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın başında yediği sayılarla geriye düşen Siyah Beyazlılarımız, ilk 2.5 dakika içinde arayı kapatırken, Sinan Güler’in rakibinden çalarak sayıya çevirdiği topla da ilk kez öne geçti. Cevher ve Nicevic’in attığı basketlerle arayı açmaya başlayan Ekibimiz, pota altında yaptığı etkili savunmayla Alpella’yı üst üste 3 hücumdan boş döndürdü. Shumpert’in de devreye girmesiyle rakip potada daha da etkin olmaya başlayan Ekibimiz, çeyreğin son dakikasına 19-12 önde girerken oyunun ilk bölümünü 23-14 galip tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta iki takım da pota altını savunmakta güçlük çekti. Shumpert ve Nicevic ile çember altından rahat kazanan Takımımız, pota altını Alpella’ya oranla daha iyi savunsa da ilerleyen dakikalarda rakibin dış şutlarına engel olamadı ve fark azalmaya başladı. Baskılı oyunuyla üst üste sayılar kazanan rakibimiz savunmada da toparlanarak Ekibimiz’e sayı şansı vermedi. Nicevic’in çabalarıyla son dakika içinde arayı açmayı başaran Siyah Beyazlılarımız soyunma odasına 46-39 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Alpella peş peşe gelen basketlerle kısa sürede farkı 2 sayıya düşürdü; üçlüklerde son derece başarılı olan Serhat’ın attığı üç sayılık basketlerle de 4. dakikada öne geçen taraf oldu (53-52). Skor üstünlüğünü kaybettikten sonra daha kontrollü oynamaya başlayan Ekibimiz, pota altında sert bir oyunu tercih etti ve Nicevic’in basketleriyle tekrar öne geçti. Sinan Güler ve Nicevic’in yanı sıra dış şutlarla da rakibini sıkıştıran Siyah Beyazlılarımız bir ara geriye düşse de üçüncü çeyreği 67-60 galip tamamladı.

Mücadelenin son bölümüne daha dikkatli başlayan Alpella, sert savunma yaparak Takımımız’a zorlamaya başlarken art arda attığı basketlerle farkı tekrar 2 sayıya düşürdü (71-69). Aranın kapandığı dakikalarda oyuna ağırlığını koyan Takımımız, oyunun son dakikalarında hücumda daha etkili olmaya başladı. Dışarıdan attığı sayılarla son dakikaya 80-72 önde giren Takımımız, Akatlar Cola Turka Arena’dan 84-72 galip ayrıldı.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Konu nbacem tarafından (17-04-2008 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir..
nbacem Ofline